Antena 3 CNN Actualitate Media Un ziar de investigații și-a anunțat cititorii că se închide, după asasinarea unei jurnaliste: „Adios!”

Un ziar de investigații și-a anunțat cititorii că se închide, după asasinarea unei jurnaliste: „Adios!”

Un ziar de investigații și-a anunțat cititorii că se închide, după asasinarea unei jurnaliste: „Adios!”
04 Apr 2017   •   09:35

El Norte, un ziar popular din Mexic, și-a luat la revedere de la cititori printr-o scrisoare publicată în ultimul număr după ce atacurile asupra jurnaliștilor au început să se înmulțească, scrie stirileprotv.ro.

El Norte era printre cele cinci ziare locale ale unui oraș de frontiera din Mexic. Alături de El Diario, El Mexicano, El PM si Hoy, El Norte avea un tiraj de 30.000 de exemplare de luni pana joi și de 35.000 de exemplare de vineri pana duminică. Editorul ziarului, Oscar Cantu Murguia, a informat cititorii asupra deciziei printr-o scrisoare intitulata ,,Adios!’’ publicata pe prima pagina a ziarului.

In scrisoare, editorul vorbeste despre cum jurnalismul critic nu mai este un gen sigur și despre cum ziarul nu dorește să puna în pericol vietile angajaților. Pentru a întări aceasta afirmație, în text apare numele lui Miroslava Breach, o jurnalistă care a fost impuscata mortal pe 23 martie, când ieșea din casa. La locul faptei, anchetatorii au găsit un bilet, în care asasinul a lăsat scris: ,,Pentru ca ai fost gură spartă.’’

 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close