Antena 3 Actualitate Media Veste groaznică pentru microbiştii din România! TVR nu are bani pentru EURO 2016

Veste groaznică pentru microbiştii din România! TVR nu are bani pentru EURO 2016

07 Dec 2015   •   17:14
Veste groaznică pentru microbiştii din România! TVR nu are bani pentru EURO 2016

Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune Irina Radu a informat luni conducerea Camerei Deputaților că achiziționarea Campionatului European de Fotbal 2016 de către televiziunea națională "este un demers greu de realizat" având în vedere situația financiară.

"Printre obiectivele strategice ale TVR a fost și achiziționarea competițiilor sportive de interes major foarte urmărite și dorite de telespectatori. Unul dintre cele mai așteptate evenimente din 2016 este Campionatul European de Fotbal pentru achiziția căruia TVR a făcut demersuri constante, mai ales că echipa națională a României este calificată. În numeroase rânduri televiziunea publică a atras atenția asupra pericolului că, pentru prima dată în istoria sa, nu va putea achiziționa această competiție cerând ajutorul autorităților pentru găsirea unor soluții. (...) Din păcate, propunerile și solicitările TVR nu au dus la obținerea unui sprijin din partea autorităților", se arată în scrisoarea transmisă de Irina Radu Biroului permanent al Camerei Deputaților.

Ea a mai adăugat că TVR a purtat negocieri cu deținătorii drepturilor tv obținând "condiții financiare avantajoase față de cererea inițială a firmei CAA Eleven", însă veniturile realizate nu sunt suficiente pentru a permite achiziția în condițiile prevăzute în cererea de ofertă comunicată de firma respectivă.

Scrisoarea Irinei Radu va fi analizată în ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close