Antena 3 CNN Actualitate Medic: Șase copii internați cu sindrom hemolitic uremic și vor rămâne tot șase

Medic: Șase copii internați cu sindrom hemolitic uremic și vor rămâne tot șase

Medic: Șase copii internați cu sindrom hemolitic uremic și vor rămâne tot șase
Sursa foto: Foto: VideoNews
26 Feb 2016   •   10:38
Medicii de la spitalul Marie Curie au anunțat, vineri, că mai sunt șapte copii internați în spital, dar unul urmează să fie externat în cursul zilei și mai rămân șase copii.

Dintre cei șase, trei sunt fac dializă peritoneală și trei sunt fără dializă.

“Avem la ora actuală spitalizați șase copii cu SHU și vor rămâne tot șase. Dintre aceștia, trei fac dializă peritoneală. Trei sunt fără dializă peritoneală și unul dintre aceștia fusese ieri pe această procedură și azi i-am închis dializa. Are 10 luni. O să încercăm, în cursul zilei de mâine să scoatem cateterul.”

“Dintre copiii veniți pe data de 24 februarie de la Pitești și Fetești, o fetiță de un an și patru luni, se confirmă ca formă de SHU, dar nu cu gravitatea maximă a insuficienței renale acute. Vom vedea dacă în zilele următoare va avea sau nu nevoie de dializă.”

Între timp, ANSVSA colaborează cu Ministerul Sănătăţii pentru a descoperi care sunt alimentele care i-au îmbolnăvit pe copiii internaţi la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, scrie Agerpres.

“Având în vedere că ancheta epidemiologică desfăşurată de Ministerul Sănătăţii a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente, ANSVSA a fost solicitată să demareze acţiuni specifice, conform competenţelor, pentru identificarea posibilelor surse de contaminare”, anunţă reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, ministerul Sănătăţii a transmis, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, informaţiile necesare pentru a desfăşura ancheta. Conform informaţiilor transmise, produsele vizate sunt: lactate - lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne - carne de vită şi carne de pui, fructe şi legume, achiziţionate atât din comerţ, din gospodăria proprie cât şi de la persoane particulare.



×
Subiecte în articol: medic spital Marie Curie dializa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close