Antena 3 CNN Actualitate Medicii dermatologi avertizează: Solarele sunt mai nocive ca fumatul

Medicii dermatologi avertizează: Solarele sunt mai nocive ca fumatul

Medicii dermatologi avertizează: Solarele sunt mai nocive ca fumatul
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
26 Mai 2012   •   11:55

Bronzul de la solar e mai nociv ca ţigara. Este semnalul de alarmă pe care îl trag medicii dermatologi care susţin că bronzatul artificial poate fi asemănat cu înghiţirea arsenicului. Saloanele care promovează această metodă de înfrumuseţare spun însă că tehnica modernă nu este deloc periculoasă.

E drept, multe dintre saloane nici măcar nu se obosesc să le atragă atenţia clienţilor că bronzul artificial are şi riscuri.

Paris Hilton, Kim Kardashian, Lady Gaga, Victoria Beckham, Lindsay Lohan şi aproape toate vedetele de la Hollywood poartă bronzul ca pe un accesoriu de care nu se mai pot lipsi. Solarul le-a devenit cel mai bun prieten pentru că starurile cred că este calea sigură către un aspect senzual şi feminin. Curentul circulă repede, aşa că în ultimii ani a ajuns şi în România.

Mulţi dintre cei care au transformat solarele într-o adevărată afacere nu îşi averizează clienţii despre acest risc. Nici scris, nici verbal.

În plus angajaţii saloanelor le recomadă clienţiilor să vină foarte des la solar, fără loţiune pentru protecţie împotriva radiaţilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi cercetătorii susţin că persoanele care se bronzează artificial înainte de 35 de ani au un risc cu 75 la sută mai mare de a dezvolta cancerul de piele. Un studiu scandinav a relevat că 24 din 100 de mii de tinere care se duc des la solar au făcut melanom. Tot această metodă de înfrumuseţare provoacă îmbătrânirea accelerată a pielii.

Din aceste motive în Brazilia  solarele au  fost interzise total, iar în Marea Britanie şi în California minorilor le este interzis să se bronzeze artificial. Excepţiile se fac doar cu acordul părinţilor.

×
Subiecte în articol: solar fumat tigara bronz salon vedete
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close