x close

Medicul Beuran contrazice raportul Ministerului Sănătăţii în cazul pacientei arse

de M.Z.    |    09 Ian 2020   •   08:43
Medicul Beuran contrazice raportul Ministerului Sănătăţii în cazul pacientei arse 418 Exclusiv

Medicul Mircea Beuran face dezvăluiri despre cazul femeii care a fost arsă în timpul unei intervenţii la spitalul Floreasca. 

Acesta a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că în fişa pacientei scrie negru pe alb că era alergică la iod, fapt ce contrazice cele susţinute până acum de ministrul Sănătăţii.

Beuran, care a fost demis din funcţia de şef al secţiei de Chirurgie, spune că va ataca decizia în instanţă. 

Pacienta care internată la spitalul Floreasca suferea de mai multe boli şi trecuse prin mai multe intervenţii. Încă de la internare, aceasta ar fi declarat că este intolerantă la substanţa de contrast care conţine, printre altele, şi iod. 

Starea pacientei s-a agravat după o hemoragie internă, astfel că atunci când a fost dusă de urgenţă în sala de operaţii, nu ar mai fi putut răspunde coerent la toate întrebările medicilor. 

"Medicul care a completat fişa de anestezie menţionează că pacienta a spus că e polialergică, dar nu mai poate menţiona la ce. Se poate vedea substanţa de contrast (arată pe document)", a spus medicul Beuran.

Chiar dacă nu a fost prezent de la început în sala de operaţii, Mircea Beuran dă asigurări că pacienta a fost pe mâini bune şi s-au luat toate măsurile pentru a-i fi salvată viaţa. 

Focul s-ar fi stins în câteva secunde, mai susţine Beuran. Cu toate acestea, a fost suficient ca pacienta să sufere arsuri de 40% pe suprafaţa corpului. Şapte zile mai târziu, femeia a murit.

Mircea Beuran a vorbit şi despre cazul pacientului care ar fi suferit arsuri în aceleaşi condiţii, caz descoperit de Antena 3. 

În opinia lui Beuran, demiterea sa a fost injustă şi va ataca decizia în instanţă, mai ales că a fost luată înaintea încheierii anchetei, a spus acesta. 

Exclusiv Antena 3: Medicul Beuran contrazice raportul Ministerului Sănătăţii în cazul pacientei arse

Citeşte mai multe despre:

Mircea Beuran pacienta arsa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati