Antena 3 Actualitate Meleşcanu: Nu am fost angajat al serviicilor de securitate sau informator

Meleşcanu: Nu am fost angajat al serviicilor de securitate sau informator

de M.Z.    |    28 Feb 2012   •   13:54
Meleşcanu: Nu am fost angajat al serviicilor de securitate sau informator Foto: Mediafax

Candidatul la şefia SIE, senatorul Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la audierea sa de către comisiile parlamentare de apărare şi pentru controlul SIE, că nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator şi nu a făcut parte din nicio structură de informaţii.

Meleşcanu a precizat că deţine certificat ORNISS pentru acces la informaţii clasificate şi nu a fost condamnat pentru infracţiuni prevăzute de Codul Penal care l-ar face incompatibil cu funcţia de director al SIE.

Senatorul a mai spus că, din punct de vedere al experienţei politice şi al experienţei în materie de securitate internaţională, întruneşte condiţiile necesare pentru a se achita în cele mai bune condiţii de responsabilitatea de şef al SIE.

Membrii comisiilor parlamentare de apărare şi pentru controlul activităţii SIE prezenţi la audierea candidatului la şefia SIE au recomandat marţi plenului, cu vot unanim, numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Luni, senatorul a fost propus de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de director al SIE.

"Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară, şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc", a declarat Meleşcanu, menţionând că, începând de luni, s-a autosuspendat pe o durată nedeterminată din calitatea de membru al PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat luni, că va cere excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, adăugând că nominalizarea la şefia SIE este "o afacere" între Traian Băsescu şi Meleşcanu.

"Domnul Meleşcanu nu a informat nici BPC, nici pe mine, nici un alt coleg, după ştiinţa mea, pe nimeni. Am primit din partea domnului Meleşcanu azi un fel de cerere, în care ne anunţă că se autosuspendă din PNL. Nu e cazul pentru că voi cere excluderea d-lui Meleşcanu din PNL pentru motive lesne de înţeles", a afirmat luni Crin Antonescu, la finalul şedinţei USL.

Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti, a declarat luni, că parlamentarii USL nu vor participa la audierea senatorului Teodor Meleşcanu pentru ocuparea funcţie de director al Serviciului de Informaţii Externe.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close