Antena 3 CNN Actualitate Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan: Această complicație este mortală în 90% dintre cazuri

Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan: Această complicație este mortală în 90% dintre cazuri

Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan: Această complicație este mortală în 90% dintre cazuri
Sursa foto: foto: captura Antena 3
05 Mar 2019   •   21:38

Conf. dr. Doru Herghelegiu, medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, a declarat, marți, la "Sinteza Zilei", că ceea ce s-a întâmplat în cazul Andreei Bălan este o complicație mai frecventă la nașterile naturale, decât în cazul operațiilor de cezariană.

Citește și: Andreea Antonescu a încercat să o viziteze pe Andreea Bălan. Ce s-a întâmplat când a ajuns la spital

"A fost o situație critică, într-adevăr. Din nefericire, în consimțământul de naștere este undeva un paragraf în care este specificat și acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri. Multe paciente, în special cele care nasc pe cale naturală sunt revoltate: 'cum? eu pot să mor la o naștere naturală?' Trebuie să menționez că această complicație care a apărut în cazul doamnei Bălan este mai frecventă la nașterile pe cale naturală și nu la nașterile prin cezariană. Este o complicație extrem de rară - survine la un număr mare de 80.000 de nașteri, dar cu o mortalitate extraordinar de mare. Nu sunt statistici foarte sigure, dar peste 90% din paciente mor", a spus Doru Herghelegiu.

Medicul a explicat ce se întâmplă de fapt în cazul acestei complicații.

"Este un accident dramatic, imprevizibil, care antrenează perturbări fiziopatologice extrem de severe: șocul cardiac, stop respirator, deci o insuficiență cardiacă dublată de una respiratorie care se instalează brusc - sunt devastatoare - și, în final, se adaugă o tulburare de coagulare care pune în pericol supraviețuirea. De-abia astăzi (marți, n.r.), în cursul zilei, am reușit să echilibrăm tulburarea de coagulare.

Problemele respiratorii au fost echilibrate în timp util în sala de operații și nu i-au produs niciun moment de deteriorare a funcțiilor cerebrale. Imediat s-a trecut de la anestezia combinată în momentul în care s-a instalat șocul cardio-respirator și s-au început în paralel cu intervenția chirurgicală toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina finalizarea dramatică ce apare într-o proporție covârșitoare în aceste cazuri", a subliniat medicul Herghelegiu, la "Sinteza Zilei".

Potrivit medicului, resuscitarea Andreei Bălan a durat un minut.

Citește: Soțul Andreei Bălan, mesaj emoționant pentru Mihai Gâdea

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Andreea Balan
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close