Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea, mesaj pentru Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm: ''Intact nu se opune aplicării legii''

Mihai Gâdea, mesaj pentru Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm: ''Intact nu se opune aplicării legii''

Mihai Gâdea, mesaj pentru Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm: ''Intact nu se opune aplicării legii''
23 Feb 2016   •   21:56

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Excelenţa Sa dl.Hans Klemm, a răspuns unei întrebări pe pagina de Facebook a Ambasadei, în cursul unei sesiuni de chat referitoare la situaţia în care se află cele cinci televiziuni ale trustului Intact după descinderile ANAF din 15 februarie 2016.

"Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român", a spus Hans Klemm.

Constatând că informaţiile care au ajuns la înaltul reprezentant al SUA la Bucureşti sunt insuficiente pentru formarea unei opinii obiective, directorul Antena 3, Mihai Gâdea i-a trimis o scrisoare care conţine precizări esenţiale în acest caz:

''In primul rând, sentinţa la care se face referire atât în media cât şi în comunicatele oficiale, cea din 8 august 2014, nu priveşte niciuna dintre cele cinci televiziuni, adevăr confirmat şi de procurorul şef al DNA, dna Laura Codruta Kovesi în declaraţia facută pentru ziarul Adevărul în data de 10 august 2014. În legătură cu acea sentinţă justiţia s-a înfăptuit până la capăt: 13 persoane şi-au primit condamnările, iar bunurile mobile şi imobile prevăzute în sentinţa pentru confiscarea extinsă au fost executate încă din 2015. De atunci toate imobilele în cauză inclusiv cele care adăpostesc sediile celor cinci televiziuni ale Intact Media Group sunt înregistrate cu toţi paşii legali în proprietatea statului român. Sentinţa din august 2014 şi nicio altă decizie judecatorească nu vorbesc şi nu impun evacuarea clădirilor, ci doar valorificarea lor. Ca urmare nu a existat şi nu există nicio opoziţie din partea vreunui reprezentant al intact Media Group în legatură cu punerea în aplicare a vreunei decizii judecatoreşti'', spune directorul Antena 3, Mihai Gâdea.

Pe webchatul Ambasadei, cetăţenii români care au vrut să intre în dialog cu înaltul oficial american, au formulat comentarii şi şi-au exprimat atitudinea în legătură cu opinia Ambasadorului Klemm.

Mihai Gâdea a nuanţat mesajul său pentru Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.×
Subiecte în articol: post confiscat Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie
x close