Antena 3 Actualitate Ministerul Sănătăţii a început testarea gratuită pentru depistarea hepatitei de tip C

Ministerul Sănătăţii a început testarea gratuită pentru depistarea hepatitei de tip C

de M.T.    |    29 Sep 2014   •   17:08

Ministerul Sănătăţii a început testarea gratuită pentru depistarea hepatitei de tip C.

În prima fază a programului, doritorii îşi pot face analiza gratuită în corturile special amenajate în mai multe oraşe din ţară, apoi testarea se mută în cabinetele medicilor de familie.

În Capitală, medicii de la spitalul de boli infectioase Matei Balş vor face testarea gratuită în corturile din Piaţa Universităţii.

Peste 600.000 de români se luptă zi de zi cu virusul hepatic C. Alte câteva zeci de mii de persoane poartă virusul şi nici măcar nu ştiu.

Din acest motiv, Ministerul Sănătăţii a început o campanie de testare gratuită. În primă fază, oricine poate să se testeze în corturile amplasate în mai multe oraşe din ţară.

„Există indicii că sunt suficient de multe persoane purtătoare de acest virus şi atunci, bineînţeles că, identificarea este primul pas pentru tratament”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

În cea de-a doua fază, în program vor intra medicii de familie. Ministerul are planuri şi în ceea ce priveşte tratamentul oferit pacienţilor, neschimbat din anul 2007. Tratamentul modern înseamnă tripla terapie, inexistentă în România.

Până la începutul anului 2015, Ministerul Sănătăţii speră să testeze aproximativ 35.000 de persoane. 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close