Antena 3 CNN Actualitate Surse: ministrului Marcel Boloș i s-a făcut rău după ce bugetul pe 2024 a fost modificat în ședința de guvern de ieri seară | "Timp de două zile, ministrul nu s-a dus acasă!"

Surse: ministrului Marcel Boloș i s-a făcut rău după ce bugetul pe 2024 a fost modificat în ședința de guvern de ieri seară | "Timp de două zile, ministrul nu s-a dus acasă!"

Ministrul Marcel Boloș suferă, la propriu, de pe urma legii Bugetului de stat pe 2024, la care a lucrat intens în ultima perioadă.

de Xenia Croitoru    |    15 Dec 2023   •   10:47

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Boloș s-a simțit rău după adoptarea bugetului în ședința de guvern de aseară, motiv pentru care nu a mai ieșit la declarații pentru a prezenta textul respectiv.

Starea de sănătate a demnitarului s-a degradat după ce a dormit două nopți în Ministerul de Finanțe, pentru a finaliza legea în termenul stabilit de premierul Marcel Ciolacu.

"Marcel Boloș s-a plâns, încă de zilele trecute, inclusiv în ședința PNL de la începutul săptămânii, că a petrecut zile și nopți în minister pentru acest proiect de buget. 

Acest simptom de oboseală se manifesta de ceva vreme și, aseară, în momentul în care s-a încheiat ședința de Guvern, începută cu o întârziere de nouă ore, ministrul Finanțelor nu a mai apărut la briefingul de presă.

Potrivit unor surse politice, lui Boloș, care era deja foarte obosit, i s-ar fi făcut rău. El s-a retras după ședința de guvern, în care au fost făcute mai multe modificări importante la proiectul său de buget.

Proiectul pentru care Boloș se plânge că a dormit la minister a fost modificat în ședința de Guverm

Vorbim, în primul rând, despre salariul minim pe economie, la care se păstrează cei 200 lei neimpozabili, până în momentul în care noua lege va intra în vigoare. 

Precizarea este importantă, pentru că am văzut încă de acum câteva zile informații conform cărora, anul viitor, salariul minim ar urma să crească de la 3.300 lei în sumă brută, la 3.700 lei, fiind derulate în acest sens negocieri cu sindicatele și patronatele.

De asemenea, vor fi alocați bani pentru masa caldă în școli, pentru 1.000 de astfel de unități de învățământ, suma prevăzută fiind 1,1 miliarde de lei.

Vorbim și despre un miliard de lei pentru o campanie de combatere a drogurilor, în condițiile în care, în Parlament, sunt foarte multe proiecte de lege depuse în acest sens, iar reprezentanții guvernului spun că lupta antidrog este o prioritate.

Însă aceste decizii au fost luate ieri, și nu este clar ce efect au avut ele asupra stării de sănătate a ministrului de Finanțe", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Xenia Croitoru.

Marcel Ciolacu: "Cel mai mare buget din istorie la Educație"

"Există bani, atât pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie, indexate cu rata inflației, de 13,8%, cât și pentru recalcularea pensiilor. Din 1 septembrie sunt prevăzute și fonduri pentru a crește alocațiile și ajutoarele sociale.

Majorăm, așa cum am promis, salariile profesorilor și există necesarul pentru o mărire de 50% în sistemul bugetar, nu și la demnitari. Avem cel mai mare buget din istorie la Educație, cu peste 21 de miliarde de lei mai mult, comparativ cu 2023.

Există, de asemenea, suplimentări majore, între 30% și 50% pentru Sănătate, inclusiv Casa de Sănătate, Mediu și Dezvoltare. Nu vor exista creșteri de taxe în 2024. 

Depunem cererea de plată numărul trei din PNRR. Salariul minim pe 2024 va crește, cu siguranță. Propunerea noastră este de 3.700 lei de la 1 iulie. Acest buget, sperăm, votat în Parlament înainte de Crăciun, ne va permite în 2024 să investim sume fără precedent", a spus, ieri, premierul Marcel Ciolacu în legătură cu proiectul de buget adoptat.

Ionuţ Stroe: "Ministrul Marcel Boloş nu a plecat timp de două zile din minister"

"Vă pot confirma că procesul elaborării Legii Bugetului de Stat este extrem de laborios.

Nu neapărat volumul, ci faptul că trebuie făcute toate calculele amănunțite și faptul că trebuie acoperite cu venituri toate cheltuielile pe care ţi le-ai propus.

Vă pot confirma că, timp de două zile şi nopți, s-a lucrat la foc continuu în Ministerul de Finanțe. Alături de ministru au fost toți secretarii de stat și toți directorii din cadrul ministerului.

Din cate știu, ministrul nu a plecat acasă, a încercat să finalizeze bugetul în timp util pentru aprobarea în ședința de guvern și în Parlament, pentru ca, până la Crăciun, să putem trece această lege esențială şi definitorie pentru tot ce urmează în 2024", a spus la Antena 3 CNN purtătorul de cuvânt al PNL.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close