Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Culturii, după ce a fost contestat la Cluj: „Nu consider că a fost un atac, nu a fost nimic dramatic”

Ministrul Culturii, după ce a fost contestat la Cluj: „Nu consider că a fost un atac, nu a fost nimic dramatic”

Ministrul Culturii, după ce a fost contestat la Cluj: „Nu consider că a fost un atac, nu a fost nimic dramatic”
de M.T.    |    13 Sep 2013   •   15:34

Nu a fost vorba de un atac şi de nimic dramatic, a declarat ministrul Culturii, Daniel Barbu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, comentând astfel astfel episodul de la Cluj, unde a fost contestat de câţiva protestatari faţă de proiectul de la Roşia Montană.

„Nu am fost atacat! Singurele lucruri roşii pe care le-am văzut când am ieşit din Prefectură au fost câteva feţe. Erau patru sau cinci tineri, nu mai mulţi, care erau destul de furioşi şi strigau ceva. Am trecut pe lângă ei şi am urcat în maşină. Nu a fost nimic dramatic”, a povestit Barbu, la emisiunea 100 de minute.

„Este dreptul lor de cetăţeni. Erau mânioşi, foarte puţini şi foarte tineri. Nu consider că a fost un atac, chiar dacă vor să dramatizeze”, a continuat ministrul.

În privinţa şanselor ca Roşia Montană să fie inclusă în patrimoniul UNESCO, Daniel Barbu consideră că există o posibilitate ca acest lucru să se întâmple, însă doar în anumite condiţii.

„Ceea ce se întâmplă în stradă este pură idologie. Dacă vom putea păstra galeriile romane aşa cum sunt cercetate azi şi, parţial, valorificate, Roşia Montană are o şansă importantă să intre în patrimoniul UNESCO. Dacă închidem galeriile, pentru că nu avem bani să evacuăm apa, să le aerisim, să le iluminăm, ce intră în patrimoniul UNESCO?”, a comentat Barbu.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close