Antena 3 CNN Actualitate Ministrul economiei, despre redeschiderea restaurantelor: "Decizia se va lua în funcţie de evoluţia epidemiologică”

Ministrul economiei, despre redeschiderea restaurantelor: "Decizia se va lua în funcţie de evoluţia epidemiologică”

Claudiu Năsui, ministrul economiei, a răspus în exclusivitate la Antena 3 la trei întrebări referitoare la redeschiderea restaurantelor, la activele pe care ministerul economiei urmează să le scoată la vânzare respectiv la stabilirea unui nou brand de ţară.

Ministrul economiei, despre redeschiderea restaurantelor: "Decizia se va lua în funcţie de evoluţia epidemiologică”
de Claudia Popovici    |    07 Ian 2021   •   21:41

Cele 11 luni de pandemie şi restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului au afectat puternic industria ospita­lităţii, astfel că de la izbucnirea pandemiei în acest sector econo­mic s-au pierdut mii de locuri de muncă.

Întrebat ce soluţii sunt pentru redeschiderea restaurantelor, ministrul economiei, Claudiu Năsui, a precizat că îşi doreste să ia această decizie cât mai repede însă trebuie avută în vedere evoluţia epidemiologică.

"Eu îmi doresc cât mai repede ( n.r redeschiderea restaurantelor), pentru sănătatea economiei dar, aşa cum am spus şi în campanie când ne era mai greu să spunem lucrul acesta, trebuie să ascultăm şi de epidemiologi.

Epidemiologii trebuie să ne spună, nu sunt epidemiolog, îi ascult şi eu pe ei, port mască, ascult îndrumările. În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol deschidem tot.

Eu îmi doresc să fie lucrul acesta cât mai rapid, dar trebuie să ascultăm de ei şi sănătatea ar trebui să fie pe primul loc”, a spus Năsui la Antena 3.

Întrebat de jurnalistul Antena 3, Maria Toader ce active urmează să vândă ministerul economiei, în condiţiile în care acesta ar urma să gestioneze o serie de agenţi economici, pe care în momentul de faţă îi moşteneşte la vechiul minister condus de Virgil Popescu, în special zona de turism, pentru că sunt societăţi comerciale unele dintre ele pe profit şi este intereant cum va obţine statul român bani din vânzarea acestor active, Claudiu Năsui a precizat:

"Nu avem o listă de vândut. Toate lucrurile acestea trebuie făcute ca urmare a unei analize, de la caz la caz, sunt mai multe companii.

Dacă vă uitaţi în portofoliul ministerului economiei ce a rămas în el ca şi companii după departajarea de ministerul energiei, în general sunt companii cărora nu le merge bine. Nu sunt multe pe profit, fie sunt în insolvenţă fie deja în faliment unele dintre ele. Sunt companii ale statului roman care au active în exploatare care sunt foarte puţin profitabile”.

Claudiu Năsui: "Trebuie să recentrăm ministerul pe competenţele sale şi pe misiunile sale"

"Pe partea de turism vom avea o direcţie care va face pomovare. Trebuie să recentrăm ministerul pe competenţele sale şi pe misiunile sale. Sunt patru lucruri esenţiale: scheme de ajutor de stat, reglementare, administarea companiilor şi promovare”, a mai spus Năsui.

Întrebat apoi ce soluţii sunt, pentru ca România să devină un pol atractiv pentru turiştii străini, ministrul economiei a declarat că ”în programul de guvernare nu avem stabilit un nou brand de ţară, dar este un lucru la care ne uităm. Frunza a fost foarte scumpă, nu vreau să critic predecesorii”.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: ministrul Economiei claudiu nasui HoReCa
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close