Antena 3 CNN Actualitate Ministrul israelian al Afacerilor Externe şi David Saranga au vizitat Vama Siret

Ministrul israelian al Afacerilor Externe şi David Saranga au vizitat Vama Siret

Ministrul de externe al Isralelului, împreună cu ambasadorul David Saranga au vizitat astăzi Vama Siret situată la cea mai extinsă frontieră care leagă Ucraina de restul Europei.

Ministrul israelian al Afacerilor Externe şi David Saranga au vizitat Vama Siret
Sursa foto: David Saranga/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2022   •   16:54

Următoarea rundă de negocieri Rusia-Ucraina ar putea avea loc în Israel, conform președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Yair Lapid, ministrul israelian al Afacerilor Externe, a efectuat o vizită oficială în România.

Demnitarul a discutat situația din Europa cu liderii politici și a mers şi la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, în contextul situației refugiaților.

Oficialul israelian a sosit în țara noastră în seara zilei de sâmbătă, 12 martie. Acesta se va întâln astăzi, la București, cu prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, și cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

La finalul întrevederii, cei doi miniștri de Externe vor susține declarații de presă.

 Yair Lapid a mers la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, unde s-a întâlnit cu personalul care se află la vamă de peste două săptămâni în vederea salvării cetățenilor israelieni și a evreilor din Ucraina și a sprijinirii refugiaților care trec granița.

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, l-a informat pe ministrul israelian despre situația refugiaților din țara noastră, transmite Ambasada Israelului.

După țara noastră, demnitarul israelian va vizita Slovacia, luni, 14 martie. El se va întâlni cu președintele Zuzana Čaputová și cu ministrul de Externe Ivan Korčok.

Ambasada Israelului în România este una dintre instituțiile care s-au implicat în problema refugiaților din Ucraina. Personalul instituției a fost prezent la granițele țării și a oferit ajutor, inclusiv prin organizarea unui transfer în Israel pentru copii bolnavi de cancer.

שר החוץ יאיר לפיד בפגישתו היום בבוקרשט עם ראש ממשלת רומניה

Posted by David Saranga on Sunday, 13 March 2022

 

 

×
Subiecte în articol: ministru Israel David Saranga Vama Siret
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close