Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiţiei cere Parlamentului arestarea deputatului Trăşculescu

Ministrul Justiţiei cere Parlamentului arestarea deputatului Trăşculescu

Ministrul Justiţiei cere Parlamentului arestarea deputatului Trăşculescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Noi 2012   •   08:21

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis marţi preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu, acuzat de fapte de corupţie, informează un comunicat al ministerului de resort.

Şeful DNA a cerut, marţi, Ministerului Justiţiei să solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Silviu Trăşculescu, sub acuzaţiile de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare de bani.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, inculpatul Alin Trăşculescu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene PDL Vrancea, ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro.

Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Marian Valeriu Calotă, care l-ar fi constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Trăşculescu sumele solicitate.

Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor de la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

Din banii pretinşi, Trăşculescu ar fi primit, prin intermediul lui Calotă, în mai multe tranşe, suma totală de 464.000 lei.

Pe 11 noiembrie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora lui Trăşculescu şi Calotă pe o perioadă de 24 de ore.

Pe 12 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marian Valeriu Calotă, iar Alin Trăşculescu a fost eliberat, întrucât reţinerea acestuia pentru 24 de ore expirase, iar o cerere de ridicare a imunităţii nu a fost formulată.

PDL l-a numit pe Gabriel Postolache, primar în comuna Ţifeşti, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a partidului din Vrancea, în locul lui Alin Trăşculescu.






×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close