Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: "Mergem mai departe cu planul de acţiune pentru ursul brun"

Ministrul Mediului: "Mergem mai departe cu planul de acţiune pentru ursul brun"

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, marţi, la Sfântu Gheorghe, că se merge mai departe cu implementarea planului de acţiune pentru ursul brun.

Ministrul Mediului: "Mergem mai departe cu planul de acţiune pentru ursul brun"
Sursa foto: Gettyimages | anzeletti
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2023   •   21:18

"Mergem mai departe cu planul de acţiune pentru ursul brun, un plan de acţiune care are la bază studii ştiinţifice, studii ştiinţifice comandate de la institute cu prestigiu internaţional, Universitatea Transilvania, INCDS şi mergem mai departe cu planul de acţiune, care înseamnă un pachet de acţiuni, de intervenţie, de prevenţie, de protejare a culturilor cu garduri electrice, de intervenţie imediată, acolo unde este nevoie.

Şi acest pachet complex de apărare, de prevenţie, de intervenţie va duce, pe termen mediu-lung, la o stabilizare, la o rezolvare a problemei şi la un echilibru.

Cu siguranţă nu se va rezolva de azi pe mâine, dar avem în spate o echipă de specialişti cu care putem să revenim pe făgaşul normal", a declarat Tanczos Barna, potrivit Agerpres.

În contextul vizitei în România a reprezentanţilor Comisiei pentru Petiţii (PETI) din Parlamentul European, în urma primirii mai multor petiţii, inclusiv una trimisă de autorităţile judeţene din Covasna, Harghita, Mureş şi Braşov, în care solicită sprijin pentru implementarea unor măsuri care să restabilească convieţuirea paşnică între oameni şi urşi, ministrul Mediului le-a mulţumit semnatarilor că au avut "hotărârea şi curajul să ducă până la nivelul Parlamentului European această problemă" şi să prezinte situaţia reală din România.

Citeşte şi: Tanczos Barna: ”Nu vrem să avem o țară murdară! Toate instituțiile trebuie să facă mai mult!”

Acesta a spus că programul în România al membrilor Comisiei PETI este unul "construit greu", un "program de compromis" şi i-a mulţumit şi europarlamentarului UDMR Vincze Lorand, prezent la conferinţa de presă, cel care i-a convins pe membrii Comisiei de Petiţii să efectueze vizita în ţara noastră.

Delegaţia de la Bruxelles s-a aflat marţi la Sfântu Gheorghe şi a avut întâlniri în care s-a discutat problema urşilor din cele patru judeţe.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close