Antena 3 CNN Actualitate Ministrul polonez de Externe vine mâine într-o vizită oficială în România

Ministrul polonez de Externe vine mâine într-o vizită oficială în România

Ministrul polonez de Externe vine mâine într-o vizită oficială în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Sep 2013   •   20:42

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, face, miercuri, o vizită oficială la Bucureşti, urmând să aibă consultări cu omologul român, Titus Corlăţean, subiectul principal fiind evaluarea Parteneriatului Strategic, informează Mediafax.
   
"La invitaţia ministrului român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, omologul său polon Radoslaw Sikorski, va efectua o vizită oficială la Bucureşti, la 11 septembrie 2013. Consultările celor doi miniştri de externe se înscriu în dialogul bilateral intensificat între cele două ţări, desfăşurat în cadrul privilegiat de cooperare conferit de Parteneriatul Strategic româno-polonez semnat în 2009. Vizita reprezintă o oportunitate pentru analizarea în detaliu a stadiului actual al relaţiilor bilaterale româno-polone, pentru evaluarea Parteneriatului Strategic, precum şi pentru un schimb de vederi aprofundat cu privire la dinamizarea cooperării bilaterale. Vor fi dezbătute şi subiecte de interes comun de pe agenda europeană, cooperarea regională şi agenda internaţională, cu accent pe aspectele de securitate", se arată într-un comunicat.
   
De asemenea, în contextul marcării a două decenii de la semnarea Tratatului cu privire la relaţiile prieteneşti şi la cooperarea dintre România şi Republica Polonă, va avea loc la sediul MAE ceremonia de lansare în circulaţie a unei emisiuni comune de mărci poştale intitulate Artă populară - costume populare tradiţionale, realizate de către Romfilatelia în parteneriat cu Poşta Poloneză - Poczta Polska.
   
"Totodată, în marja vizitei, cei doi miniştri vor participa la deschiderea conferinţei cu tema "Parteneriatul Strategic România-Polonia: împărtăşind viziuni comune", eveniment organizat de către Institutul European din România, împreună cu Institutul pentru Afaceri Internaţionale din Polonia, cu sprijinul Ministerului român al Afacerilor Externe şi al Ambasadei Republicii Polone în România, precum şi al Fundaţiei Europene Titulescu. Conferinţa va reuni experţi români şi polonezi din domeniile politic şi economic, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi ai ONG-urilor, ale căror contribuţii îşi propun consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Polonă", se mai arată în comunicat.
  

×
Subiecte în articol: Titus Corlăean
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close