Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii promite TOLERANŢĂ ZERO în cazul fetiţei care a murit de la o injecţie cu ampicilină şi trimite Corpul de Control la Spitalul din Huşi

Ministrul Sănătăţii promite TOLERANŢĂ ZERO în cazul fetiţei care a murit de la o injecţie cu ampicilină şi trimite Corpul de Control la Spitalul din Huşi

Ministrul Sănătăţii promite TOLERANŢĂ ZERO în cazul fetiţei care a murit de la o injecţie cu ampicilină şi trimite Corpul de Control la Spitalul din Huşi
09 Oct 2014   •   11:20

"Vă asigur că nu există toleranţă faţă de vreun act de nerespectare a procedurilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, comentând astfel tragedia de la Huşi, unde o fetiţă de patru ani a murit sub ochii medicilor, la nici o oră de la internare.

Ministrul Bănicioiu a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că instituţia pe care o conduce a dispus deja un control la Spitalul din Huşi şi a dat asigurări că ministerul va acţiona rapid şi eficient în acest caz

"E vorba de proceduri şi protocoale terapeutice pe care medicul ar fi trebuit să le respecte la internare. Evident că medicul ar fi trebuit să le cunoască. (...) Chiar dacă spitalele nu mai sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii, ci în cea a Consiliilor Locale, medicii trebuie să respecte întru totul normele pe care noi le stabilim", a declarat ministrul, la Antena 3.

"La fel ca la Iaşi, vom face recomandări şi vă asigur că nu va exista toleranţă faţă de vreun act de nerespectare a vreunei proceduri", a mai spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a mai spus că echipa de control va face un raport şi, în funcţie de concluziile specialiştilor, în cazul în care se va stabili că a fost o culpă medicală, vor fi făcute recomandările de sancţionare a celor vinovaţi.

Diagnosticată de către medicul de gardă cu "laringită acută, cu sindrom febril", fetiţa a primit tratamentul adecvat pentru o astfel de boală. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a i se face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.
   
Conducerea Spitalului Municipal Huşi consideră decesul fetiţei de patru ani drept "un eveniment absolut nefericit", pentru care însă nu găseşte o explicaţie până la pronunţarea medicilor legişti.

×
Subiecte în articol: Nicolae Banicioiu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close