x close

Mircea Beuran, după audierile de la Poliția Capitalei: N-am cum să am opinii, atât timp cât n-am fost acolo

10 Ian 2020   •   14:54
Mircea Beuran, după audierile de la Poliția Capitalei: N-am cum să am opinii, atât timp cât n-am fost acolo

Știrea inițială: Medicul Mircea Beuran a fost urmărit de jurnaliști la ieșirea de la audieri și a răspuns la câteva întrebări.

„Furazolidonul are în compoziție elementul care aduce alergia", a spus Beuran, la plecarea de la audieri, presat de jurnaliști.

Întrebat despre ceasul de la mână pe care îl purta în sala de operație, Beuran a spus: „Sunt lucruri care nu sunt adevărate în ceea ce mă întrebați". Apoi, fiindu-i precizat faptul că există imagini cu acesta, cu ceasul la mână, el a spus „Sunt de acord".

„Se fac analize, se fac tot felul de anchete, așteptați să se obțină un rezultat final", a spus medicul Mircea Beuran, întrebat despre responsabilul incendiului din sala de operații. „N-am cum să am opinii, atât timp cât n-am fost acolo", a continuat acesta, fugind de jurnaliști.

Știrea inițială: Doctorul Mircea Beuran a ajuns, vineri, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, pentru a fi audiat în cazul pacientei care a suferit arsuri în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca.

Mircea Beuran nu a dat declaraţii la intrarea în sediul Poliţiei, invocând faptul că trebuie să ajungă la audieri la o anumită oră.

Poliţiştii au mai audiat ca martori, în ultimele zile, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca.

În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Totodată, în urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare.

Cazul a fost cercetat şi de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, concluziile fiind prezentate marţi de ministrul Victor Costache.

"Niciunul dintre medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital", a declarat Costache.

S-au constatat nereguli şi privind modul în care a fost înregistrat incidentul, folosirea substanţei dezinfectante, precum şi privind intervenţia medicului rezident fără supravegherea unui îndrumător.

Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Mircea Beuran Politia Capitalei
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati