Antena 3 CNN Actualitate Mircea Beuran, noi precizări despre cazul pacientei arse. Doctorul explică de ce a semnat protocolul de operație

Mircea Beuran, noi precizări despre cazul pacientei arse. Doctorul explică de ce a semnat protocolul de operație

Mircea Beuran a spus că semnătura lui apare pe protocolul de operație chiar dacă a intrat în sală după ce trecuse incidentul în care pacienta a ars, deoarece el a încheiat intervenția chirurgicală. Nu a dorit mușamalizarea cazului, iar astfel de situații nu sunt singulare în chirurgie, spune medicul.

Mircea Beuran, noi precizări despre cazul pacientei arse. Doctorul explică de ce a semnat protocolul de operație
29 Dec 2019   •   12:22

„Am intrat în programul operator după ce trecuse evenimentul, iar pacienta fusese mutată într-o ală sală. Echipa am găsit-o speriată, șocată de evenimentul respectiv, am continuat operația și am finalizat-o. Este firesc că în clipa în care am intrat într-un bloc operator, am făcut o intervenție, e reintervenție. Prin fișa postului, șeful de secție, calitate pe care o am, trebuie s-o facă. În condițiile acestea, am parafat protocolul operator. Au existat încă doi chirurgi. Regula este ca cel cu grad cel mai mare - operând și finalizând operația am pus această parafă”, a spus acesta la Digi24.

Imediat după intervenție, medicul a luat legătura cu managerul spitalului, cu directorul medical, cu coordonatorul blocului operator și cu familia.

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close