Antena 3 CNN Actualitate Mircea Sandu și soția sa, urmăriți penal pentru luare de mită și spălare de bani. Cei doi ar fi primit 724.000 lei de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură

Mircea Sandu și soția sa, urmăriți penal pentru luare de mită și spălare de bani. Cei doi ar fi primit 724.000 lei de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură

Mircea Sandu și soția sa, urmăriți penal pentru luare de mită și spălare de bani. Cei doi ar fi primit 724.000 lei de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iun 2017   •   13:04

Update: Mircea Sandu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, şi soţia acestuia, Elisabeta Sandu, sunt urmăriţi penal de procurorii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracţiuni, după ce a primit 724.000 lei de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură pentru încheierea unor contracte.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Sandu, în calitate de preşedinte FRF, în 2 octombrie 2009, cu intenţie, a primit prin intermediul soţiei sale Elisabeta Sandu, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură.

"Banii respectivi au fost primiţi de suspect pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009", susţin procurorii.

DNA mai precizează că, în perioada 22 septembrie 2008 - 2 octombrie 2009, Sandu a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de bani încasată (în contul soţiei sale), creând, contrar realităţii, aparenţa că ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

Update: Mircea Sandu are un nou dosar penal. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal este acuzat de luare de mită și spălare de bani. Avocatul lui Mircea Sandu a declarat la ieșire de la DNA că „nu s-a instituit nicio măsură preventivă. Domnul Mircea Sandu va demonstra că aceste acuzații sunt nefondate”. Nici fostul șef de la FRF și nici avocatul nu au vrut să precizeze despre ce dosar este virba, urmând să vină comunicatul oficial de la DNA.

„Este un dosar nou, de luare de mită şi spălare de ani. În acest moment are calitatea de suspect", a spus avocatul lui Mircea Sandu, care nu a dorit să dea detalii despre acest dosar, spunând că anunţul va fi făcut de DNA”, a spus avocatul.

Știre inițială: Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Mircea Sandu a ajuns la DNA în jurul orei 10.30, el fiind însoţit de avocat.

Potrivit unor surse de la DNA, Mircea Sandu ar fi venit să dea declarații în urma unei plângeri făcute de Adrian Mititelu. Sunt nouă plângeri pe numele lui Mircea Sandu. Sunt plângeri care vizează și mai multe echipe și modul cum acestea au ajuns în Liga 1 și altele nu.

Mircea Sandu a spus că nu știe de ce a fost chemat la DNA.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost achitat, săptămâna trecută, alături de fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu. Decizia este definitivă.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close