Antena 3 CNN Actualitate Misterul piramidelor din Retezat

Misterul piramidelor din Retezat

Misterul piramidelor din Retezat
Sursa foto: sursa: Adevarul
28 Mar 2017   •   09:24

Numeroase monumente cu forme ciudate şi cu dimensiuni impresionante se află în Masivul Retezat şi la poalele acestuia. O formaţiune naturală din Retezat, de forma unei piramide, în ţinutul lacurilro glaciare, a stârnit de-a lungul timpului controverse, scrie Adevărul.

Amatorii de paranormal consideră că acest loc este încărcat de energii, iar pe site-urile dedicate fenomenelor paranormale o mulţime de articole prezintă şi ale „piramide” ale Retezatului ca fiind locuri construite de oameni sau de forţe necunoscute în urmă cu aproape 10.000 de ani, locuri de rugăciune şi de ritualuri dedicate zeităţilor.

Din acelaşi registru face parte şi „Piatra Sacrificiului”, un monument mai puţin cunoscut, ascuns în Pădurea Haţegului, într-un loc al vestigiilor din Epoca Pietrei şi a Fierului. Este un megalit bizar, potrivit specialiştilor, cu urme clare de intervenţie umană din trecutul îndepărtat, înconjurat de alte pietre cu urme de prelucrare, un complex care încă oferă indicii că ar fi fost folosit de strămoşii noştri ca loc religios.

 

×
Subiecte în articol: retezat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close