Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care Cătălin Cherecheş fuge din ţară | Av. Daniel Ionaşcu: "Există ipoteza complicităţii la graniță"

Momentul în care Cătălin Cherecheş fuge din ţară | Av. Daniel Ionaşcu: "Există ipoteza complicităţii la graniță"

Avem imagini de ultimă oră cu taxiul care l-a scos din țară pe primarul fugar Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2023   •   18:03

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit vineri din țară prin Vama Petea înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Edilul din Baia Mare a folosit documentele unei rude la frontieră, pe motiv că între cei doi ar fi ceva asemănări, şi a părăsit ţara fiind pasager într-un taxi. Polițistul de frontieră care i-a verificat actele este anchetat disciplinar.

Reamintim că, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş a fost condamnat pentru 70.000 lei pe care i-ar fi primit, pentru a susține în continuare echipa de fotbal.

Mai mult, edilul ar fi scos din ţară 1.5 milioane de euro, bani pe care i-a dus la o mătușă din Germania, în tranșe de câte 10.000 euro, pentru că nu are încredere în sistemul bancar din România. Pe de altă parte, soacra lui Cătălin Cherecheş a fost prinsă cu 50.000 euro pe care voia să-i dea șpagă judecătoarei din dosar.

Întrebat despre aceste situaţii şi cum a fost posibil ca edilul din Baia Mare să scape de sub nasul poliţiştilor, avocatul Daniel Ionașcu a spus: 

"Filmarea respectivă arată că lucrurile au fost gândite cel puțin după cunoaștere a faptului că urmează o hotărâre de condamnare. De aceea și teoria mea cu privire la complicitatea la graniță pentru că noi cu toții am trecut prin filtrul acesta al poliției de vamă și este foarte greu să crezi că unul dintre noi poate să meargă acuma la vamă cu un pașaport sau cu un buletin fals, în așa fel încât să nu fie depistat imediat.

Citeşte şi: Avocatul lui Cătălin Cherecheş: "Îl sfătuiesc să se predea" | Noi detalii din dosarul mitei pentru un judecător

Harta cu posibile destinații ale primarului fugar Cătălin Cherecheș, condamnat pentru corupție în Baia Mare

Din Baia Mare, de la primărie, unde a fost în toiul nopții, Cătălin Cherecheș a plecat dimineață și a ieșit din țară pe la vama Petea.

S-ar putea duce în Germania, la mătușa la care a trimis banii sau la nepotul din Germania de a cărui identitate s-a folosit pentru a scăpa de poliţişti.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close