Antena 3 CNN Actualitate Monica Macovei l-a dat în judecată pe ministrul Dan Şova pentru calomnie

Monica Macovei l-a dat în judecată pe ministrul Dan Şova pentru calomnie

Monica Macovei l-a dat în judecată pe ministrul Dan Şova pentru calomnie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    18 Sep 2012   •   18:52

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat, marţi, că l-a acţionat în judecată, împreună cu mama sa, pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, pe care îl acuză de "afirmaţii calomnioase", după ce acesta a declarat că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" şi "şeful securităţii Giurgiu".

Macovei precizează că în acţiunea depusă la Tribunalul Bucureşti solicită judecătorilor să îl oblige pe Dan Şova la plata unor daune morale de 700.000 lei, potrivit unei postări de pe blogul fostului ministru al Justiţiei.

Ea susţine că senatorul PSD a afirmat, la mai multe emisiuni, că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" şi "şeful securităţii Giurgiu".

"I-am cerut d-lui Dan Şova să prezinte dovezi pentru afirmaţiile calomnioase pe care le-a făcut la adresa tatălui meu, dar nu are nicio dovadă. (...) În acţiunea depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti, solicit ca domnul Dan Şova să îşi ceară public scuze pe aceleaşi posturi de televiziune unde a făcut acele afirmaţii, pentru că a minţit populaţia şi m-a calomniat, să publice hotărârea în 4 ziare naţionale şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei", a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul arată că, pe 9 septembrie, i-a solicitat lui Dan Şova să facă publice dovezile pe care şi-a bazat aceste acuzaţii, iar pe 10 septembrie, i-a trimis o scrisoare, înregistrată la Guvern, prin care îi cerea dovezi în scris, însă ministrul nu a prezentat nicio probă.

Monica Macovei consideră că "intenţia de defăimare şi denigrare este evidentă şi este cauzată de o luptă politică dusă cu argumente mincinoase", iar atacul la adresa tatălui ei şi implicit a mamei sale sunt doar o parte din campania negativă pe care USL o duce împotriva sa.


×
Subiecte în articol: Monica Macovei dan sova calomnie proces
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close