Antena 3 CNN Actualitate Motivul pentru care Cristina Țopescu a dorit să fie incinerată. Ce spune Biserica Ortodoxă despre această alegere

Motivul pentru care Cristina Țopescu a dorit să fie incinerată. Ce spune Biserica Ortodoxă despre această alegere

Zeci de persoane au venit miercuri la Cimitirul Bellu pentru a-i aduce un ultim omagiu fostei jurnaliste Cristina Ţopescu. Familia a anunțat că trupul neînsuflețit a fost depus acolo, iar joi va fi incinerat, așa cum se pare că a fost dorința Cristinei, spun apropiații.

Motivul pentru care Cristina Țopescu a dorit să fie incinerată. Ce spune Biserica Ortodoxă despre această alegere
16 Ian 2020   •   11:40

Plecată mult prea devreme și mult prea în grabă, Cristina Țopescu și-a dorit mereu să devină una cu marea. A fost, de altfel, un om extrem de sensibil la tot ce se întâmplă în jur, scrie stirileprotv.ro.

Diana Maria, vecină și prietenă: ”Cristina era fioarte liberală în opțiunile ei religioase. Credea în Dumnezeu, se ruga, dar a fost dorința ei, toți prietenii știau asta, că își dorește să fie incinerată. Dar Cristina credea în Dumnezeu, pentru ea Dumnezeu era peste tot”.

Această alegere făcută de Cristina în timpul vieții nu este însă acceptată de Biserica Ortodoxă.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: ”Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul. Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală”.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close