Antena 3 CNN Actualitate Sportul românesc în doliu, după tragedia din Club Colectiv

Sportul românesc în doliu, după tragedia din Club Colectiv

Sportul românesc în doliu, după tragedia din Club Colectiv
31 Oct 2015   •   14:54

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) și-a exprimat "compasiunea și solidaritatea" față de familiile celor afectați de tragedia care a avut loc la clubul Colectiv din Capitală și a recomandat, totodată, tuturor angajaților și familiilor acestora, tinerilor și sportivilor ca, începând de luni, 1 noiembrie, să meargă și să doneze sânge, scrie Agerpres.

'Ne exprimăm solidaritatea și compasiunea față de familiile celor afectați în evenimentele din seara trecuta. Suntem alături de ei și îi sprijinim cu toate mijloacele de care dispunem. Fac un apel către angajații MTS, către tineri, liderii mișcării de tineret și către studenți, către sportivi, iubitori ai sportului și familiile acestora să se prezinte, începând cu 1 noiembrie 2015, la centrele de donare de sânge pentru a sprijini eforturile de salvare și recuperare a celor afectați în incendiu', a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului.

Federația Română de Scrimă și-a exprimat, la rândul ei, "compasiunea față de victimele tragediei de vineri seara", precizând că "din păcate, printre răniți se afla și Alexandru Pascu, fiul doamnei Ana Pascu, vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrima și președinte de onoare al Federației Române de Scrimă".

"Conducerea Federației Române de Scrimă, angajații, antrenorii și sportivii sunt alături de doamna Ana Pascu în aceste clipe deosebit de dificile și speră ca Alexandru și ceilalți oameni răniți vineri seara să își revină cât mai curând", scrie FRS într-un comunicat.

Federația Română de Fotbal a ținut să transmită "condoleanțe familiilor îndurerate", adăugând că "este alături de toți cei care au avut de suferit în urma tragediei de vineri seara. Dumnezeu să îi ierte și să îi odihnească în pace pe cei dispăruți dintre noi!"

Și Liga Profesionistă de Fotbal și-a manifestat "durerea la aflarea veștii că mai mulți tineri și-au pierdut viața vineri seara, într-un tragic accident, provocat de un incendiu, la clubul Colectiv din București. "Liga Profesionista de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate și își exprimă compasiunea față de toți cei care au avut de suferit în urma incendiului de o asemenea gravitate", precizează LPF.


FC Dinamo București și suporterii clubului din Ștefan cel Mare "sunt alături de familiile tinerilor care și-au pierdut viața, aseară, într-un tragic accident, provocat de un incendiu la clubul Colectiv din Capitală". Alb-roșii adaugă că "toată suflarea dinamovistă își exprimă susținerea pentru familiile celor dispăruți și transmite pe această cale sincere condoleanțe!"

Echipa de fotbal FC Voluntari, împreună cu staff-ul tehnic al acesteia, își declară "întreaga compasiune și solidaritate față de victimele tragediei petrecute aseară in Clubul Colectiv din București" și anunță că jucătorii urmează să doneze sânge pentru salvarea răniților.

"Pentru a ajuta în mod concret, echipa de fotbal FC Voluntari și staff-ul tehnic vor merge să doneze sânge, pentru a-i salva pe tinerii răniți în incendiu. FC Voluntari transmite sincere condoleante familiilor îndoliate și își exprimă speranța că viețile celor răniți vor fi salvate. FC Voluntari îi îndeamnă pe colegii lor sportivi să le urmeze gestul. Acum, fiecare picătură de sânge contează", precizează clubul ilfovean într-un comunicat dat publicității sâmbătă.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close