Antena 3 CNN Actualitate Mulți români au ales greșit alimentele din magazine! Ce provizii să îți faci în cazul unei situații de urgență

Mulți români au ales greșit alimentele din magazine! Ce provizii să îți faci în cazul unei situații de urgență

În cazul unei situații de urgență, cum este pandemia sau alt dezastru, este posibil să nu aveţi acces la apă, alimente şi electricitate timp de câteva zile sau chiar săptămâni sau să fiţi considerat un pacient cu risc crescut de contagiozitate şi să fiţi plasat în carantină la domiciliu.

Mulți români au ales greșit alimentele din magazine! Ce provizii să îți faci în cazul unei situații de urgență
Sursa foto: Pixabay.com
26 Feb 2020   •   17:55

Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din America recomandă următoarele provizii de apă şi alimente în caz de urgenţă şi enumeră accesoriile care trebuie să se regăsească în kitul de supravieţuire.

Provizii de alimente în caz de urgenţă

  •     Se consumă în maximum 6 luni: lapte praf ambalat, fructe uscate, covrigei uscaţi, chipsuri
  •     Se consumă în maximum 1 an sau înainte de data de expirare: carne şi supă la conservă, compoturi de fructe, ghiveci de legume, cereale, unt de arahide, jeleu, dulceaţă, bomboane tari, biscuiţi, batoane de ciocolată, nuci, seminţe, comprimate efervescente de vitamine
  •     Pot fi consumate pe termen nedeterminat : grâu, ulei vegetal, mălai, boabe de soia, cafea, ceai, sare, sucuri, orez alb, bulion, paste, glucoză

Este indicat să vă faceţi provizii de alimente pentru o perioadă de cel puţin 3-4 săptămâni.

În cazul bebeluşilor sunt indicate formulele de lapte, iar pentru bătrânii cu sistem imunitar fragil sunt indicate conservele cu carne sau supă. Nu uitaţi de animalele de companie!

Apa este vitală pentru supravieţuire. Un adult are nevoie de cel puţin 2 litri de apă pentru buna funcţionare a organismului. Copiii, gravidele şi persoanele bolnave au nevoie de o cantitate mai mare de apă.

De asemenea, apa este importantă şi pentru igienă şi prepararea alimentelor. Faceţi rezerve de cel puţin 4 litri de apă/persoană pe zi.

Sursa: CSID
 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close