Antena 3 CNN Actualitate Nici nu a început să fie folosit, că deja cardul de sănătate deja pune probleme

Nici nu a început să fie folosit, că deja cardul de sănătate deja pune probleme

Nici nu a început să fie folosit, că deja cardul de sănătate deja pune probleme
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Oct 2014   •   08:43

Nici nu a început să fie folosit cardul electronic de sănătate, că deja a început să pună probleme. 

 
Primele carduri ajung în cutiile poştale ale pacienţilor însoţite de o scrisoare în care li se recomandă să meargă la medic pentru a-l valida şi a inscripţiona date suplimentare. 
 
Doar că unii doctori refuză să facă acest lucru, pe motiv că este pierdere de timp şi preferă să consulte pacienţi decât să completeze date.
 
Mai mult decât atât, nici cabinetele medicale şi nici spitalele nu sunt dotate cu cititoare speciale pentru astfel de carduri. 
 
Cardul electronic de sănătate va fi folosit obligatoriu de anul viitor. Timp de trei luni noul sistem va funcţiona în paralel, spune preşedintele CNAS. Ca un prim pas, medicii de familie vor trebui să inscripţioneze cardurile cu informaţii despre fiecare pacient, iar asta îi nemulţumeşte pe doctori.
 
Pentru a putea folosi cardurile, atât medicii de familie, specialişti, dar şi spitalele şi farmaciile vor trebui să cumpere cititoare de carduri.
 
Pentru a evita aglomeraţia, medicii de familie le recomandă pacienţilor să vină la cabinete doar când au nevoie de un serviciu medical, şi nu special pentru validarea cardului electronic de sănătate.
 

×
Subiecte în articol: card de sănătate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close