Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Bănicioiu: Situația în spitalele care au primit răniți este stabilizată

Nicolae Bănicioiu: Situația în spitalele care au primit răniți este stabilizată

Nicolae Bănicioiu: Situația în spitalele care au primit răniți este stabilizată
31 Oct 2015   •   10:07

Statul român, prin sistemul medical și sistemul de urgență, "a arătat că funcționează", situația în spitalele care au primit răniți este "stabilizată", a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, sâmbătă dimineața, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, reunit după tragedia de vineri seara dintr-un club din Capitală în urma căreia au decedat 27 de persoane, iar alte circa 150 au fost rănite, transmite Agerpres.

"Vreau să spun încă o dată că statul român a arătat că funcționează, iar sistemul medical și sistemul de urgență au funcționat optim, de la Ambulanță, SMURD, până la intervenția colegilor de la MAI, IGSU, Pompieri și cadrele din Poliție", a declarat ministrul Sănătății, la Palatul Victoria.

Referindu-se la activitatea desfășurată de spitalele care au primit răniții în urma incendiului, Bănicioiu a spus că aceasta a fost optimă.

"Toate spitalele au reacționat rapid, s-au mobilizat rapid. Într-adevăr, au fost chemați medici și asistente de acasă, o parte dintre ei au venit chiar voluntar, iar toate medicamentele și tot ce era necesar a fost asigurat. Au fost luate câteva măsuri de transfer de echipamente medicale, monitoare și ventilatoare către Spitalul de Arși, pentru a asigura o suplimentare a acestora. În momentul de față, putem spune că situația este stabilizată, putem spune că, în toate spitalele în care s-a intervenit, situația este stabilizată", a declarat ministrul Sănătății.

Bănicioiu a ținut să mulțumească public colegilor din sistemul medical "pentru implicare, pentru solidaritate, dar mai ales pentru profesionalism".

×
Subiecte în articol: Club Colectiv Nicolae Banicioiu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close