Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, despre formularul de călătorie obligatoriu: "Va fi completat de cei care intră în ţară"

Nicolae Ciucă, despre formularul de călătorie obligatoriu: "Va fi completat de cei care intră în ţară"

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, înainte de şedinţa de guvern, că formularul de călătorie va fi adoptat astăzi.

Nicolae Ciucă, despre formularul de călătorie obligatoriu: "Va fi completat de cei care intră în ţară"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    15 Dec 2021   •   09:21

Odată cu acest formular, autorităţile vor avea date despre noi atunci când intrăm în ţară. Românii şi străinii vor trebui să completeze din 20 decembrie un formular de localizare a pasagerului. 

"Astăzi aprobăm formularul de intrare în România prin proiectul de OUG pentru implementare PLF. Din 20 decembrie, toate persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital, document folosit în 18 state UE deja.

Ciucă: "Din 20 decembrie, toate persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital"

Formularul e necesar pentru protejarea sănătăţii noastre. Aşa eficientizăm măsurile de protecţie a populaţiei şi accelerăm anchetele epidemiologice.

DSP-ul ia legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu o persoană infectată. PLF este dezvoltat de STS. Documentul poate fi completat pe plf.gov.ro", a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Formularul de călătorie va conține date despre țara prin care trec cetățenii care călătoresc și are rolul de a facilita anchetele epidemiologice, a mai spus şeful Guvernului.

"Va fi completat de cei care intră în ţară. Poate fi completat şi electronic.

Astăzi se aprobă în şedinţa de guvern", a completat Nicolae Ciucă.

Formularul de călătorie poate fi completat electronic pe site-ul plf.gov.ro

"Formularul de călătorie poate fi completat electronic pe site-ul plf.gov.ro, urmând să fie prezentat la intrarea în țară angajaților de la Frontieră. Datele din acest formular vor putea fi accesate numai de angajații Direcțiilor de Sănătate Publică", a precizat Nicolae Ciucă.

Pasagerii vor scrie în document mai multe date: informaţii despre mijlocul de transport, informaţii personale, de contact, adresa permanentă, cazare anterioară, adresa temporară, însoţitorii de călătorie şi persoane de contact în caz de urgenţă. 

×
Subiecte în articol: formular călătorie Nicolae Ciucă
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close