Antena 3 CNN Actualitate Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a scăpat de acuzații

Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a scăpat de acuzații

Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a scăpat de acuzații
11 Noi 2017   •   13:23

Nepotul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae, a scăpat de acuzațiile de lovire, în urma scandalului de la reședința din Elveția a Casei Regale.

Informația a fost dezvăluită de avocatul lui Nicolae, Radu Enache, în emisiunea "News Magazine", de la Antena 3.

"A rămas numai plângerea depusă de Casa Regală pentru violare de domiciliu. Celelalte persoane, aparent implicate n-au depus nicio plângere penală împotriva lui. De fapt, Casa Regală nu putea depune plângere penală în numele infirmierelor, deoarece numai persoana vătămată poate depune asemenea plângere", a precizat Radu Enache

Miercuri, Casa Regală a anunțat, prin intermediul unui comunicat că fostul principe Nicolae a încercat să pătrundă în reședința în care se află Regele Mihai după ce  folosit forța și a rănit personalul aflat la acel moment în imobil.

 "În seara de marţi, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestăţii Sale Regelui, la reşedinţa din Elveţia. Dl Medforth-Mills a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestăţii Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic şi verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-şi vadă nepotul, lucru adus la cunoştinţă dlui Medforth-Mills în repetate rânduri", transmite Biroul de Presă al Regelui Mihai I.

Casa Regală anunța înaintat o plângere la poliţia elveţiană.

"La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-şi facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală şi că vor lua în discuţie la instituţia lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege. Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtăşanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif", se mai precizează în comunicatul de presă.

Incidentul a avut loc în condiţiile în care, luni, Casa Regală a României a anunţat că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutăţit şi că Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgenţă în Elveţia.

 

 

×
Subiecte în articol: principele nicolae Regele Mihai I
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close