Nicușor Dan: În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la Matei Balș

de Silvia Țigănilă    |    29 Ian 2021   •   12:20
Nicușor Dan: În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la Matei Balș Hepta

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, vineri, că în ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la Matei Balș și nici la blocurile din jur.

”Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura de la Matei Balș, am discutat atât cu Termoenergetica, cât și cu call-centerul care primește telefoane pe situația căldurii, în ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la Matei Balș și nici la blocurile din jur”, a spus Nicușor Dan.

Potrivit primarului, după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt în spitalele noastre ISU și DSP.

”Din punctul de vedere al situației la incendiu nu au găsit probleme. Spitalele noastre sunt gata să ofere orice fel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Balș. Nu e o problemă cu spațiile libere în spitale”, adaugă primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan propune realizarea unui audit al instalațiilor, inclusiv electrice, la cele 19 spitale care țin de municipalitate.

Fiica unei paciente de la Matei Balș spune că a dus o aerotermă cu acceptul reprezentanților spitalului: Mama mi-a spus că îi e frig!

Mihaela Tănase, fiica unei paciente internate la Institutul Matei Balș, a declarat că în urmă cu o săptămână a adus în salonul mamei sale o aerotermă.

Potrivit primelor informații din anchetă, o primă ipoteză privind cauza incendiului de la ”Matei Balș” este utilizarea unei aeroterme.

”Am rugat personalul medical să îi duc o aerotermă. I-am dus o aerotermă săptămâna trecută, miercuri. Era frig”, a spus Mihaela Tănase. Pacienta a fost internată la etajul 3 al clădirii care a ars după un incendiu de la primul nivel.

Pacienții din ”Matei Balș” îndurau frigul? Incendiul ar fi pornit de la o aerotermă! Ce spune directorul Termoenergetica

Potrivit surselor Antena 3, incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. Întrebat dacă la Institutul Matei Balș din București căldura era livrată sub parametri, directorul general adjunct al Termoenergetica a declarat că nu erau probleme.

Potrivit lui Andrei Gîtlan, punctul care este în administrarea spitalului nu a avut niciun semnal că ar fi fost funcționare sub parametri acolo. Acum o lună aproximativ a fost ultima intervenție la Matei Balș, susține el. A fost o avarie și de atunci nu au mai avut niciun fel de probleme, a mai spus directorul Termoenergetica.

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, în imagini. Patru oameni au murit carbonizați - GALERIE FOTO

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață.

Cristi Popovici, Cetăţeanul C, schimb de replici cu Raed Arafat: "Unde sunt controalele, domnule Arafat? Ardem ca șoarecii în spitale!"

”Iar o tragedie după Colectiv, după Piatra Neamț? Unde sunt controalele, domnule Arafat? Unde sunt toate acele măsuri promise? Ardem ca șoarecii în spitalele românești, nu se poate așa ceva”, i-a spus jurnalistul Antena 3 Cristi Popovici.

Raed Arafat a explicat că pompierii vor anunța cauza incendiului de la Matei Balș. Șeful DSU a precizat că au fost făcute controale în spitale, iar ultimul făcut la Matei Balș a fost în luna noiembrie a anului trecut.

Citiți și: De la ce ar fi pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close