Antena 3 CNN Actualitate Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, în creştere. Autorităţile sfătuiesc părinţii să-şi vaccineze copiii

Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, în creştere. Autorităţile sfătuiesc părinţii să-şi vaccineze copiii

Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, în creştere. Autorităţile sfătuiesc părinţii să-şi vaccineze copiii
13 Aug 2017   •   08:53

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este 8.493, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Dintre acestea, au fost 32 de decese, care au fost înregistrate astfel: opt în judeţul Timiş, şase în Arad, şapte în Dolj, trei — Caraş Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe, cele mai multe — 1.215 — în judeţul Timiş, 1.110 în Caraş-Severin şi 1.002 în Arad. Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat, miercuri, de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

Detalii pe adevarul.ro

×
Subiecte în articol: rujeola epidemie vaccinare
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close