Antena 3 CNN Actualitate Oamenii din Buftea protestează faţă de transformarea spitalului în azil pentru bătrâni

Oamenii din Buftea protestează faţă de transformarea spitalului în azil pentru bătrâni

Oamenii din Buftea protestează faţă de transformarea spitalului în azil pentru bătrâni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Apr 2011   •   12:40

Locuitorii din Buftea au ieşit în stradă, să-şi ceară spitalul înapoi. Este unul din cele 67 de spitale desfiinţate începînd cu 1 aprilie. La protest, participă şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Oamenii din Buftea protestează faţă de transformarea spitalului în azil pentru bătrâni, spunând că spitalul este necesar în oraş. Părerea celor care au ieşit în stradă este că distanţa pe care vor fi obligaţi să o parcurgă până la cel mai apropiat spital în Bucureşti va fi diferenţa între viaţă şi moarte.

Oamenii care au ieşit în stradă susţin că autorităţile au luat o decizie iresponsabilă şi nu s-au gândit la urmările hotărârii de a desfiinţa spitalele. În Buftea, unde există şi pericol sporit de accidente din cauza Drumului Naţional 1A, lipsa unui spital înseamnă un timp de răspuns şi tratament prelungit în cazul unui eveniment rutier.

 


Conducerea spitalului susţine că a fost informată de Hotărârea de Guvern, care desfiinţează 67 de spitale din toată ţara, pe 31 martie, seara, că începând de la 1 aprilie vor trebui evacuaţi pacienţii, în urma transformării unităţii în azil pentru bătrâni.
 


Şase mii de oameni sunt aşteptaţi să protesteze astăzi şi la Bozovici, în judeţul Caraş Severin. Oamenii au protestat şi sîmbătă, supăraţi că spitalul a fost trecut în ultimul moment pe lista neagră.

În cursul ultimelor zile, sute de oamenii au protestat faţă de închiderea spitalului, după ce toţi bolnavii au fost evacuaţi din spital. Până şi medicii au fost luaţi prin surprindere, când a doua zi s-au trezit fără loc de muncă.

Spitalul a fost introdus în pripă pe lista unităţilor medicale care vor fi desfiinţate, la schimb cu Spitalul Oţelu Roşu, care a fost salvat pe ultima sută de metri.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close