Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România care creşte taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare, în 2024

Orașul din România care creşte taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare, în 2024

Autorităţile dintr-un oraş din România au propus creşterea taxei pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare, în 2024, și a celei pentru deplasarea ofițerului de stare civilă în afara sediului.

Orașul din România care creşte taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare, în 2024
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    14 Noi 2023   •   22:23

Vorbim despre Constanţa, acolo unde autorităţile au lansat în consultare publică proiectul de modificare și completare a Hotărârii Consiliului Local nr. 339/2023, privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2024.

Mai exact, taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare (sâmbătă, duminică și sărbătorile legale) ar urma să fie de 500 de lei, față de 350 de lei, cât este în prezent.

Totodată, taxa de deplasare a ofițerului de stare civilă pentru oficierea căsătoriei în afara sediului Serviciului Stare Civilă (grădini publice, parcuri, muzee sau alte locuri în aer liber) ar crește de la 1.500 la 2.500 de lei, notează focuspres.ro.

Potrivit inițiatorilor, "este imperios necesară modificarea cuantumului acestor taxe" mai ales că aceste cheltuieli de organizare, întreținere şi funcționare a activității Serviciului Stare Civilă au crescut în perioada 2014 – 2023, ca urmare a contextului macroeconomic.

În acest context, consiliul Local Constanța a adoptat, în data de 31 august 2023, proiectul pentru stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2024.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close