Antena 3 CNN Actualitate Panica norului "toxic" din Ucraina. DSU dezminte răspicat

Panica norului "toxic" din Ucraina. DSU dezminte răspicat

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a dezminţit, marţi, probabilitatea ca un nor toxic să vină deasupra României, din Ucraina.

Panica norului "toxic" din Ucraina. DSU dezminte răspicat
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2022   •   15:38

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă atrage atenţia asupra faptului că informaţiile privind iminenţa unui nor toxic deasupra României sunt false. 

"Ca urmare a răspândirii pe canalul WhatsApp a unui mesaj prin care se prezintă că mâine, pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, vă informăm că informațiile prezentate sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip FAKE NEWS.", transmite DSU. 

Conform datelor furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus), pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, se mai arată în comunicat.

DSU transmite totodată că se delimitează ferm de informațiile regăsite în mesajul incriminat care are ca "scop precis generarea sentimentului de panică în rândul comunităților".

Oamenilor li se adresează rugămintea de a nu mai distribui astfel de mesaje eronate. 

 

×
Subiecte în articol: DSU nor toxic
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close