Antena 3 CNN Actualitate Părinţii se revoltă şi cer printr-o petiţie organizarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat la datele fixate

Părinţii se revoltă şi cer printr-o petiţie organizarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat la datele fixate

Părinții elevilor din anii terminali au făcut o petiție prin care cer organizarea examenelor de Evaluare Națională și bacalaureat la datele fixate.

Părinţii se revoltă şi cer printr-o petiţie organizarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat la datele fixate
Sursa foto: pexels
de Claudia Popovici    |    03 Iun 2023   •   19:40

Chiar dacă majoritatea elevilor şi a părinților susţin greva profesorilor situaţia privind organizarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat rămâne încă incertă.

Dacă ne referim la Evaluarea Națională, știm că în perioada 6-9 iunie, ar fi trebuit să înceapă înscrierea pentru evaluare, pe data de 9 iunie să se termine anul școlar pentru clasa a VIII-a iar pe data de 19 iunie să înceapă efectiv acest examen cu prima probă la Limba și Literatura Română și spre finalul lunii iunie ar trebui să aibă loc prima probă pentru Bacalaureat.

Rămâne, așadar de văzut ce se va întâmpla. Cert este că, iată, vorbim despre faptul că părinții au semnat o petiție prin care le cer profesorilor să nu se mai discute despre amânarea examenelor.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, mesaj pentru profesori: "Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar"

De cealaltă parte guvernanţii fac apel la profesori să nu pună în pericol anul şcolar. Potrivit acestora, elevii nu ar trebui sufere din cauza situației din momentul de față și nu ar trebui ca examenele să fie nici amânate și în niciun caz să se mai vorbească despre o eventuală înghețare a anului școlar. Scenariul ar putea deveni realitate, spun sindicaliștii din Educaţie, în cazul în care Executivul nu ajunge la un consens cu solicitările profesorilor. 

"Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar! Discuțiile asupra problemelor legitime din sistem trebuie să continue, însă este vorba și de viitorul copiilor.

De aceea, toate examenele trebuie să se desfășoare conform programărilor anunțate”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close