Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel cere amânarea Sfintei Împărtășanii până când se va permite utilizarea unei singure lingurițe

Patriarhul Daniel cere amânarea Sfintei Împărtășanii până când se va permite utilizarea unei singure lingurițe

Patriarhul Daniel le-a solicitat membrilor Sfântului Sinod să își exprime părerea cu privire la amânarea Sfintei Împărtășanii până când autoritățile vor permite utilizarea unei singure lingurițe pentru toți, se arată într-un document consultat de G4Media.

Patriarhul Daniel cere amânarea Sfintei Împărtășanii până când se va permite utilizarea unei singure lingurițe
12 Mai 2020   •   16:21

Președintele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române arată că utilizarea unei singure lingurițe pentru Sfânta Împărtășanie, deși este o practică veche de nouă secole, nereglementată în niciun Sinod, nu poate fi schimbată nici în timp de pandemie, în ciuda cererilor medicilor epidemiologi.

Patriarhul susține că, dacă și ceilalți membri ai Sfântului Sinod vor fi de acord, „se va solicita autorităților de stat să permită doar participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie, iar împărtășirea lor comună cu Sfânta Euharistie să fie hotărâtă la o dată ulterioară, după 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe”.

Decizia urmează să fie luată până luni, 11 mai, urmând ca în baza răspunsurilor să fie făcută publică poziția oficială a BOR, susține G4media.

În februarie 2020, chiar la debutul epidemiei de coronavirus, Patriarhia Română a transmis printr-un comunicat că fiecare credincios care crede că este bolnav de gripă sau coronavirus poate să evite sărutarea icoanelor și poate cere ca Împărtășania să fie făcută cu lingurițe aduse de acasă. A urmat o replică dură din partea multor teologi și preoți, iar Patriarhia a făcut un pas înapoi și a respins utilizarea lingurițelor de unică folosință.

×
Subiecte în articol: Patriarhul Daniel BOR împărtășanie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close