Antena 3 CNN Actualitate Patru extremişti unguri au INTERZIS pe teritoriul României. "Pot întreprinde acţiuni cu risc pentru siguranţa naţională"

Patru extremişti unguri au INTERZIS pe teritoriul României. "Pot întreprinde acţiuni cu risc pentru siguranţa naţională"

Patru extremişti unguri au INTERZIS pe teritoriul României. "Pot întreprinde acţiuni cu risc pentru siguranţa naţională"
de O.P.    |    18 Mar 2014   •   06:00

Patru extremişti maghiari nu vor avea dreptul să intre în România timp de un an de zile. Doi dintre cei vizaţi sunt membri Jobbik, unul este membru al Gărzii maghiare, iar al patrulea face parte din organizaţia numită Oastea Haiducilor.  Lista ar putea creşte săptămâna viitoare când şi liderul gărzii maghiare din Ardeal, Mikola Bela, ar putea fi declarat indezirabil.

Există indicii temeinice că cei patru maghiari care au primit interdicţia de a intra în România pot întreprinde acţiuni cu risc pentru siguranţa naţională, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Procurorii au cerut Curţii de Apel Bucureşti să-l declare indezirabil pe Mikola Bela, Liderul Noii Gărzi maghiare, una dintre miscările de extremă dreapta, de la Budapesta. Demersul a venit la cererea SRI, care a supravegheat acţiunile maghiarilor şi a apreciat că Mikola ar putea pune în pericol ordinea constituţională. Acesta a fost printre cei mai vocali în a cere autonomia ţinutului secuiesc. 

Autorităţile române spun că îi vor informa pe oficialii ungari, pentru a avea certitudinea că şi persoanele vizate de măsurile anunţate la Bucureşti sunt informate. Scandalul s-a declanşat după mitingul de lunea trecută, de la Tîrgu-Mureş, când membrii partidului Jobbik s-au îmbrâncit cu forţele de ordine şi au aruncat cu petarde.

×
Subiecte în articol: jobbik
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close