Antena 3 CNN Actualitate Patru lei crescuţi în captivitate, trimişi în Africa de Sud (VIDEO)

Patru lei crescuţi în captivitate, trimişi în Africa de Sud (VIDEO)

Patru lei crescuţi în captivitate, trimişi în Africa de Sud (VIDEO)
Sursa foto: lei
30 Noi 2009   •   23:18

În România, este ilegal să ai un leu şi să-l ţii în propria-ţi curte. Sunt animale de pradă, pe cât de frumoase, pe atât de periculoase, oricât de blânde ar părea. Patru lei crescuţi în captivitate au fost confiscaţi de la proprietarii lor şi trimişi să înceapă o viaţa nouă într-o uriaşă rezervaţie din Africa de Sud.

Unul din lei se numeşte Richie. De la câteva luni, pentru stăpânul lui, a fost animalul de companie preferat. Răsfăţat şi alintat zi de zi, leul s-a transformat dintr-un vânător sângeros într-o felină blândă.

Richie are un an şi patru luni. De un an de zile este în captivitate. S-a obişnuit cu oamenii, dar azi trebuie să-şi ia la revedere, pentru că pleacă spre Africa de Sud. Şi tocmai de aceea, despărţirea a fost atât de grea.

Un alt leu, deţinut tot ilegal şi confiscat de garda de mediu, a pornit azi spre Africa de Sud. Proprietarii spun că l-au luat de la un circ ambulant şi, timp de doi ani, au avut grijă de el. Alţi doi lei de la grădinile zoologice din Ploieşti şi Piatra Neamţ scapă de captivitate.

Cei patru au pornit azi în cea mai lungă călătorie din viaţă - spre liberate. În rezervaţia Lionsrock, felinele vor avea medici, mâncare şi cel puţin câte un hectar de teren pentru fiecare. Uşor-uşor, chinurile prin care au trecut în cuştile mici din România vor dispărea din minţile lor.


Observator

×
Subiecte în articol: animal lei Africa de Sud
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close