"Pedeapsa este insuficientă". Familia Elodiei Ghinescu a atacat cu apel sentinţa pronunţată în cazul lui Cristian Cioacă

de S.T.    |    03 Iul 2013   •   18:12
"Pedeapsa este insuficientă". Familia Elodiei Ghinescu a atacat cu apel sentinţa pronunţată în cazul lui Cristian Cioacă

Mama şi fratele Elodiei Ghinescu au atacat cu apel, miercuri, sentinţa de condamnare la 22 de ani de închisoare a lui Cristian Cioacă, pronunţată în urmă cu o zi de Tribunalul Argeş.

Cererea a fost formulată de Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu în calitate de părţi civile în dosarul penal, notează Agerpres.

Potrivit avocatei Crina Radu, care îi reprezintă pe cei doi, pedeapsa stabilită de instanţa de fond este considerată insuficientă faţă de gravitatea faptei pentru care a fost judecat inculpatul.

Şi fostul poliţist Cristian Cioacă a atacat cu apel, miercuri, sentinţa pronunţată de Tribunalul Argeş.

Cele două cereri au fost înregistrate la instanţa de fond, dosarul urmând să fie înaintat la Curtea de Apel Piteşti.

Cristian Cioacă a fost condamnat, marţi, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Inculpatul a fost obligat totodată să plătească echivalentul 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro.

FILMUL dispariţiei Elodiei Ghinescu. Vezi RECHIZITORIUL în dosarul Cioacă

Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Fostul poliţist este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi din data de 30 ianuarie. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

Citeşte şi:

Imagini nemaivăzute cu Cioacă şi Elodia. Momentele de tandreţe care NU prevesteau o tragediex close