Antena 3 CNN Actualitate Primii pepeni de Dăbuleni s-au copt. La ce preț ajunge lubenița românească în 2021

Primii pepeni de Dăbuleni s-au copt. La ce preț ajunge lubenița românească în 2021

S-au copt primii pepeni verzi la Dăbuleni. Fermierii speră ca anul acesta producţia să fie bună, chiar dacă, din cauza ploilor, au o întârziere de două săptămâni.

Primii pepeni de Dăbuleni s-au copt. La ce preț ajunge lubenița românească în 2021
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Iun 2021   •   09:52

Producătorii spun însă că nu asta ar fi cea mai mare problemă. Marea bătaie de cap le-o dau pepenii aduşi din Grecia care sunt vânduți la un preţ mult prea mic, susţin fermierii din Dăbuleni.

Anul trecut, în această perioadă, în piața centrală din Dăbuleni era forfotă mare. Era plin de camioane şi maşini cu remorci pline de pepeni. Acum, în piața din Dăbuleni este un singur vânzător de lubeniţă.

În 2021, kilogramul de pepene de Dăbuleni va pleca de la aproximativ 3 lei, dar în piețe ar putea ajunge chiar și la 10 lei, în funcție de locație sau chiar de zona țării în care ajung lubenițele.

Primii pepeni de Dăbuleni vor ajunge în piețe

Viorel Muşat spune că a făcut deja contracte, iar marfa lui va pleca spre Brașov, București și Cluj. Dar nu toți fermierii au norocul acesta.

Cooperativa înființată în urmă cu doi ani, care ar fi trebuit să-i ajute pe oameni să între cât mai repede pe piețele din România, nu numai că nu funcționează nici acum, ci aproape că s-a desființat.

În judeţul Dolj s-a cultivat anul acesta o suprafaţă de aproximativ 3500 de hectare de pepeni, iar o treime se află pe raza localităţii Dăbuleni.

Producția de anul acesta este estimată în Dăbuleni la 70 de tone, adică dublu faţă de anul trecut. 

×
Subiecte în articol: pepene lubenita Dăbuleni pret România
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close