Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii de amploare la subsidiara Gazprom în România. Anchetatorii ridică mai multe documente şi computere

Percheziţii de amploare la subsidiara Gazprom în România. Anchetatorii ridică mai multe documente şi computere

Procurorii au descins în mai multe locații din București, dar și din Timiș, ale NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

de Radu Tiliță    |    03 Oct 2022   •   14:20

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi jandarmii de la Trupele Speciale de Intervenţie fac luni mai multe percheziţii, printre care una la sediul NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

Percheziţiile ar avea legătură cu transmiterea ilegală de date informatice şi informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România.

Percheziţiile de luni au loc în birourile companiei NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije) din Timişoara, cât şi la mai multe locuinţe aparţinând unor angajaţi ai acestei companii, atât din Timişoara, cât şi din Bucureşti.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile ar avea legătură cu un dosar al DIICOT în care s-ar cerceta transmiterea ilegală de date informatice, de informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România, precum şi accesarea ilegală a unor sisteme informatice.

Procurorii DIICOT au ajuns să ridice calculatoare şi documente atât de la sediul companii, cât și de la domiciliile unor angajați ai acestei companii.

Se pare că sunt, în acest moment, 9 percheziții în 8 puncte de desfășurare a activității.

Urmează ca toți cei vizați de această anchetă să ajungă la sediul DIICOT pentru a răspunde la toate întrebările legate de anchetă.

×
Subiecte în articol: DIICOT Gazprom NIS Petrom
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close