Pericolul de la sol care pândește avioanele ce aterizează pe aeroporturile Otopeni și Băneasa

de D.G.    |    28 Mar 2017   •   13:47
Pericolul de la sol care pândește avioanele ce aterizează pe aeroporturile Otopeni și Băneasa foto: Pixabay.com

Pasagerii care zboară cu avionul de pe Aeroportul Otopeni, dar și Băneasa ar putea fi în pericol. Potrivit unui cititor DCNews, la sfârșitul anului 2004, MAI a trimis o informare către Aeroportul Otopeni și către Aeroportul Băneasa, în care le reamintea că între orele 07:00-15:00 și 17:00-24:00 se execută trageri în poligonul cazarmei MAI Băneasa. Informarea era una de prevenție și solicita celor două aeroporturi să limiteze survolul deasupra poligonului în intervalele orare precizate.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a răspuns, în 2005, că nu există niciun fel de posibilitate fizică de a restricționa sau devia traficul aerian în zonă, fiind imposibilă, în același timp, mutarea pistei. În răspunsul către MAI, le atrăgea atenția că ar fi necesar să nu fie depășite limitele poligonului în activitățile de tragere, pentru a fi evitat riscul unor trageri voite sau accidentale în spațiul de trafic aerian.

DCNews afirmă că a trimis solicitări către Ministerul Transporturilor, MAI, Inspectoratul General al Jandarmeriei și Aeroportul Otopeni pentru a specifica măsurile luate și dacă persoanele care zboară de pe/pe Aeroportul Otopeni sunt în pericol fără să știe. Până la publicarea acestui material, nu a primit un răspuns.

 

Parteneri
x close