x close

Peste 260 de minore din Vaslui au devenit mame în 2011: 34 au între 13 şi 15 ani

de Antena3.ro    |    03 Feb 2012   •   21:12
Peste 260 de minore din Vaslui au devenit mame în 2011: 34 au între 13 şi 15 ani 429 Foto: cugetliber.ro

Peste 260 minore din judeţul Vaslui au devenit mame anul trecut, 34 dintre ele având 13, 14 sau 15 ani, informează Mediafax. Potrivit autorităţilor această situaţie este generată de lipsa de educaţie.
   
Conform situaţiei centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, patru adolescente au devenit mame la doar 14 ani, iar 30, la vârsta de 15 ani.
   
Acestora li se adaugă fata de 13 ani, din localitatea vasluiană Coroieşti, care, deşi avea numeroase afecţiuni cronice, a născut, la sfârşitul anului trecut, un copil sănătos la o maternitate din Iaşi.      
   
"În aceste cazuri, este vorba despre o gravă carenţă în educaţie din partea părinţilor. Nu găsesc deloc vinovate aceste minore. Fetele trebuie să-şi găsească în părinţi, în special în mame, nişte prieteni, cu care să discute despre problemele lor. Din păcate, acest lucru nu prea se întâmplă şi familia nu este deloc preocupată de educaţia sexuală a copiilor, lăsând totul în grija statului. Acum a apărut şi această dezvoltare a mijloacelor de informare, cum ar fi internetul, cu foarte multe lucruri nelalocul lor în ceea ce priveşte educaţia", a declarat, vineri, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Ionel Armeanu.
   
Printre localităţile unde sunt cele mai multe mame minore se află Băceşti, unde anul trecut au născut patru adolescente de 15 ani, cinci de 16 ani şi nouă de 17 ani.
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati