Antena 3 Actualitate Ponta: Am discutat cu Finanţele, săptămâna viitoare s-ar putea da o soluţie pentru TVA la drepturi autor

Ponta: Am discutat cu Finanţele, săptămâna viitoare s-ar putea da o soluţie pentru TVA la drepturi autor

13 Mai 2012   •   18:29
Ponta: Am discutat cu Finanţele, săptămâna viitoare s-ar putea da o soluţie pentru TVA la drepturi autor
Sursa foto: Foto: agerpres.ro

Premierul Victor Ponta a anunţat că săptămâna viitoare ar putea fi găsită o soluţie în privinţa TVA-ului pentru drepturile de autor, informează Mediafax. Ponta a reiterat ideea potrivit căreia această politică fiscală a fost aplicată de fosta conducere ANAF în special împotriva jurnaliştilor.
   
"Am discutat cu ministrul de Finanţe şi cred că săptămâna viitoare găsim o soluţie pentru TVA-ul la drepturile de autor. A fost o măsură luată de fosta conducere ANAF împotriva jurnaliştilor în special şi aş vrea să dau un semnal foarte clar că, deşi sigur că şi Guvernul actual e criticat şi este normal, nu trebuie să foloseşti instrumente fiscale ca să lupţi împotriva mass-media", a spus Ponta.
   
Premierul a declarat anterior că a primit "acordul de principiu" al Finanţelor pentru a anula obligativitatea plăţii retroactive a TVA pe drepturile de autor şi că datele relevă că statul "nu pierde mare lucru" din anularea acestei plăţi, impusă de fosta conducere ANAF pentru intimidarea presei.
   
Anul trecut, mai mulţi jurnalişti şi artişti au dat statul în judecată, într-un proces colectiv împotriva deciziei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a declanşa procedurile de inspecţie fiscală pentru a percepe, retroactiv, TVA pe veniturile încasate. Din partea autorităţilor, în proces sunt implicate Guvernul, Ministerul Finanţelor şi ANAF.
   

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close