Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Instituţiile să rămână în alertă în perioada următoare, în contextul avertizărilor meteo

Ponta: Instituţiile să rămână în alertă în perioada următoare, în contextul avertizărilor meteo

Ponta: Instituţiile să rămână în alertă în perioada următoare, în contextul avertizărilor meteo
de M.T.    |    24 Apr 2014   •   20:22

Premierul Victor Ponta a cerut, joi seară, tuturor instituţiilor responsabile să rămână în dispozitiv în condiţiile prelungirii avertizărilor de precipitaţii.

„În perioada imediat următoare, în funcţie de predicţiile pe care le avem din zona de meteorologie şi de hidrologie, vreau ca toate instituţiile să rămână în alertă, să existe coordonare cum a fost şi până acum, să intervenim rapid, dar să şi comunicăm către oameni lucrurile sau zonele în care apar pericole şi ceea ce avem de făcut”, a spus Ponta, la şedinţa Comandamentului pentru inundaţii, convocat la Palatul Victoria.

„Toţi reprezentanţii din teritoriu - prefecţi, reprezentanţi ISU, poliţişti, pompieri, jandarmi, dar şi autorităţile locale - s-au implicat şi au fost foarte bine coordonaţi”, a adăugat premierul.

„Din acest motiv înţeleg că pierderi materiale semnificative nu există şi ăsta e un lucru foarte bun. În mod special vreau să remarc că, în sfârşit, s-a înţeles la toate nivelurile că e nevoie de implicarea tuturor. Am văzut că şi oamenii au pus umărul, nu doar instituţiile statului în anumite zone”, a mai precizat Ponta.

În acelaşi timp, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a anunţat că va emite joi seară o avertizare cod galben de inundaţii pentru râul Buzău şi cod portocaliu în judeţul Prahova, pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajănului şi Cricovului Sărat, şi unii afluenţi ai Oltului, valabilă până pe 26 aprilie.

Prezent la şedinţa de la Guvern, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a precizat că probabilitatea ca avertizarea de cod galben pentru ploi să mai fie prelungită de vineri seara şi pentru zilele de sâmbătă, duminică şi luni este foarte mică, dar că în următoarele 24 ore vor fi precipitaţii de 15-20 litri/metru pătrat, în scădere uşoară totuşi comparativ cu precipitaţiile de 20-25 litri/metru pătrat din ultimele ore.

×
Parteneri
5 secrete ale succesului de la cel mai titrat român din businessul mondial
x close