Antena 3 CNN Actualitate Potrivit nemţilor, Predealul este cea mai ieftină staţiune din Europa

Potrivit nemţilor, Predealul este cea mai ieftină staţiune din Europa

Potrivit nemţilor, Predealul este cea mai ieftină staţiune din Europa
Sursa foto: Foto: footankle.com
08 Ian 2012   •   20:44

Predealul este cea mai ieftină staţiune de schi din Europa! Nu o spunem noi, ci nemţii. Publicaţia germană "Bild" a făcut un clasament pentru iubitorii de schi. Iar turiştilor le-a fost recomandată staţiunea românească pentru cea mai convenabilă cazare, cea mai ieftină mâncare şi cel mai mic tarif la închirierea echipamentelor de schi.

N-avem cele mai multe pîrtii, dar, cu siguranţă, sunt cele mai aglomerate. Mii de schorii s-au înghesuit azi pe pîrtia din Predeal. Au stat la cozi uriaşe pentru o urcare cu teleascaunul. Şi s-au ocolit cu dibăcie la coborîre. 

Nemţii scriu în articol că, la Predeal, poţi închiria o cameră şi pentru 55 de euro pe noapte. Oficial, la trei stele stele, tariful e pînă la 200 de lei pe noapte. La patru stele, un pic mai scump. Pînă la 300 de lei. 

Preţuri de criză sunt şi la telescaun. O urcare şi-o coborîre costă puţin peste 30 de lei.  Cât despre echipamentele de schi, par foarte apreciate. Echipamente de top şi vip care acolo în străinătate sunt în jur de 30 - 40 de euro iar la noi se închiriază pe zi la 35 de ron.

Cu toate acestea, nu toţi turiştii români sunt la fel de încântaţi de preţuri.

În topul celor de la Bild, Poiana Braşov e pe locul cinci. La concurenţă cu noi sunt şi bulgarii, aproape la fel de ieftini. Cea mai scumpă staţiune de schi se află, desigur, în Elveţia.

 

×
Subiecte în articol: Predeal statiune Europa schi
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close