Antena 3 CNN Actualitate Prefectura Bucureşti: "Şcolile private vor fi deschise luni dimineața"

Prefectura Bucureşti: "Şcolile private vor fi deschise luni dimineața"

Prefectura Capitalei a confirmat, duminică seara, prin vocea purtătoarei de cuvânt, că școlile private vor fi deschise luni dimineața, în ciuda restricţiilor din pandemia COVID.

Prefectura Bucureşti: "Şcolile private vor fi deschise luni dimineața"
Sursa foto: captura Antena 3
de Georgiana Adam    |    24 Oct 2021   •   18:43

Mariana Ţiprişcă, purtător de cuvânt la Prefectura Capitalei,  a explicat că şcolile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța.

"Școlile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța", a anunțat, duminică, reprezentantul Prefecturii București, Mariana Ţiprişcă.

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern, ceea ce a produs confuzie, a spus, tot duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Eroarea ar putea fi îndreptată luni în urma unei decizii a Guvernului

Comitetul pentru Situații de Urgență din București a mai stabilit duminică faptul că opt unități de învățământ private și de stat își vor relua activitatea începând de luni.

Elevii sunt în vacanță și nu revin la cursuri, iar școlile se redeschid doar pentru cadrele dicactice care au activități în interior, au explicat reprezentanții autorităților.

Şcolile private rămân deschise. Anunţul făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu

Şcolile şi grădiniţele private pot primi copii şi elevi fizic la cursuri. Instituţiile de învăţământ private nu sunt incluse în acel text al hotărârii de Guvern, care bagă în vacanţă forţată tot sistemul de învăţământ de stat.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Antena 3, că textul va fi modificat, iar şcolile şi grădiniţele private vor putea face cursuri de luni, însă numai online.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Certificatul verde COVID - unde poţi/nu poţi să mergi fără el, începând de luni

Intră în vigoare restricţii dure pentru români, începând de luni. Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu cam peste tot, inclusiv pentru plata unei taxe la Fisc. Singurele locuri în care românii vor mai putea merge fără certificat verde sunt farmaciile, magazinele alimentare şi bisericile, potrivit noile restricţii decise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Astfel, alături de farmacii şi magazine alimentare, la capitolul excepţii, intră şi biserica. 

Conform noilor restricţii aprobate vineri, persoanele nevaccinate pot merge la activități religioase, fie în interiorul lăcaşului de cult, fie în afară. Singura condiţie este purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de doi metri pătraţi pentru fiecare persoană.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close