Antena 3 CNN Actualitate Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de DNA

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de DNA

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua peste 1,2 milioane de lei pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de DNA
Sursa foto: Inquam Photos | Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2023   •   21:07

Update 22:50: Procurorii DNA efectuează percheziţii, vineri seara, la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acesta a fost adus la domiciliul său din localitatea Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare. La faţa locului este prezent şi fiul acestuia, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de DNA 

Flagrantul s-ar fi realizat cu bani marcați de DNA la un restaurant, acolo unde președintele CJ Vaslui,Dumitru Buzatu, lua masa. 

Dumitru Buzatu avea asupra sa 1.250.000 de lei. Surse Antena 3 CNN spun că banii ar fi fost primiți pentru a favoriza o firmă să obțină un contract care ar fi fost evaluat la o sumă mult mai mare, în jur de 12 milioane de lei. 

La această oră procurorii efectuează percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu este vicepreședinte PSD, președinte al CJ Vaslui, fost deputat și unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD.

Dumitru Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012. În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

Marcel Ciolacu cere excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD. 

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Averea lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, prins de DNA în timp ce lua șpagă de peste un milion de lei

Conform declarației de avere, Dumitru Buzatu, cel care a fost prins în flagrant de DNA că lua o șpagă de peste un milion de lei, este proprietarul a nouă terenuri, patru dobândite prin contract de vânzare cumpărare, iar cinci prin ”altele”.

Două terenuri sunt deținute în cotă parte, restul exclusiv de Dumitru Buzatu. Cel mai mic teren are 500 de mp, iar cel mai mare 46.000 de mp. Patru terenuri sunt agricole, două forestiere, două intravilane, iar unul se află în  "altă categorie”. Două terenuri au fost obținute în 2006, două în 2008 și restul de 5 în 2018. 

El deține două autoturisme, o șalupă și o rulotă. În 2022, a înstrăinat către fiul său o casă de locuit, un teren intravilan și un teren agricol.

Dumitru Buzatu are trei conturi în bănci și un credit în bancă pe cinci ani, scadent în 2026 în valoare de 205.202 lei. Din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui a câștigat 164.268 lei, mai arată declarația de avere. A mai primit pensie pentru limită de vârstă în valoare de 95.820 lei, dar și indemnizație de 73.372 lei,

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close