Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Ciorani, arest preventiv pentru încă o lună, în dosarul fraudării alegerilor locale

Primarul din Ciorani, arest preventiv pentru încă o lună, în dosarul fraudării alegerilor locale

Primarul din Ciorani, Marin Voicu, pe numele căruia a fost deschis dosar penal pentru fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020, va mai sta în arest preventiv după ce judecătorii Tribunalului Prahova au decis, miercuri, prelungirea cu 29 de zile a pedepsei.

Primarul din Ciorani, arest preventiv pentru încă o lună, în dosarul fraudării alegerilor locale
Sursa foto: Ziarul Incomod
de Adelina Miron    |    14 Iul 2021   •   19:15

Decizia a fost luată după ce judecătorii Tribunalului Prahova au admis contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care a dispus inițial anchetarea în libertate.

În acelaşi dosar, o altă inculpată rămâne arestată preventiv, în timp ce ceilalţi 15 inculpaţi au fost scoși din arest și plasaţi în arest la domiciliu.

12 dintre cei 17 inculpaţi sunt angajaţi ai Primăriei Ciorani, iar ceilalţi sunt rude sau apropiaţi ai acestora.

Toți sunt cercetați pentru instigare la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată.

Suspiciunile de fraudă au apărut după ce o persoană a pătruns în arhiva Judecătoriei Mizil pe 8 februarie 2021 și a furat buletinele de vot, potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil la începutul lunii martie, potrivit sursei citate anterior.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice.”, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești.

Marin Voicu va fi înlocuit în funcția de primar de către actualul viceprimar.

Cât timp edilul și complicii săi nu vor avea voie să lucreze la primărie, activitatea instituției va fi preluată de ceilalți funcționari care nu au fost implicați în ancheta penală.
 

×
Subiecte în articol: primar ciorani fraudare alegeri
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close